Eldre arbeidstakere

Gerd (80) er fortsatt i jobb: - Jeg elsker det!

Gerd Røsjordet kunne gått av med pensjon for flere år siden, men valgte likevel å bli værende i jobben. Det takker hun både arbeidsplass, helsen og gode kollegaer for. - Jeg føler meg ikke ferdig ennå, sier den arbeidsomme 80-åringen.

JOBBTRIVSEL: God helse og gode kolleger er noe av grunnen til at Gerd har valgt å fortsette i arbeidslivet. Foto: Marlene Andreassen
JOBBTRIVSEL: God helse og gode kolleger er noe av grunnen til at Gerd har valgt å fortsette i arbeidslivet. Foto: Marlene Andreassen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Levekårsundersøkelsen (2019) fastslår at de eldste arbeidstakerne (92%) er mest fornøyde i arbeidslivet. Dette gjelder blant annet Gerd fra Larvik.

- Jeg har aldri tenkt på å pensjonere meg. Jeg har jo alltid vært i jobb, og da føler jeg det passer meg så godt å være sammen med andre mennesker. Det gir meg veldig mye tilbake, sier pensjonisten ydmykt.

Gerd forteller at hun har vært i arbeidslivet siden hun var 17 år gammel. Etter flere år i butikk og renhold, tok hun som 56-åring fagprøven som helsefagarbeider. Siden den gang har hun jobbet på sykehjemmet i Stavern, og stortrives med både arbeidsoppgaver og kollegaer.

De siste årene har hun vært fast ansatt i en 20 prosent stilling, med jobb hver tredje helg. I tillegg har hun omtrent daglig takket ja til utlyste vakter, noe som ofte har tilsvart en fulltidsstilling.

Siden intervjuet ble gjennomført i vår har Gerd nå bestemt seg på å trappe ned. Hun klarte ikke å gi helt slipp på arbeidsplassen og jobben hun er så glad i, og er nå ringevikar ved sykdom og behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.