Sorgterapi

Etter at mannen døde skrev Nina bok om sorgterapi

Da mannen til Nina døde av kreft, ble hennes verden snudd på hodet. Samtidig ble det starten på noe nytt, blant annet med boken «Mens bladene faller. Tro, håp, kjærlighet». – Det handler om å omfavne både soloppgangene og solnedgangene i livet, sier hun.

VIKTIG BOK: At ordene hun skrev før, under og etter at Charles ble syk og døde skulle bli en bok, hadde nok ikke Nina trodd, men slik ble det. Foto: Sverre Chr. Jarild
VIKTIG BOK: At ordene hun skrev før, under og etter at Charles ble syk og døde skulle bli en bok, hadde nok ikke Nina trodd, men slik ble det. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er oktober 2020. Lyset faller skrått inn over stuegulvet, og Mjøsa glir fredfullt forbi utenfor vinduene. Inne er det stille. En sykeseng er plassert der stuebordet ellers pleier å stå. I sengen ligger Charles. Mannen til Nina. Hennes elskede gjennom 21 år. Sammen lever de i en kjærlighetsboble i det som skal bli deres siste dager sammen her på jorden. Blikkene mellom de to sier alt. Hver dag henter Nina inn friske roser fra rosebusken Charles ga henne samme sommer. Blomstene fyller rommet med sødme og liv. Åtte dager senere trekker Charles pusten for siste gang. Samme dag dør siste rose på rosebusken.

I bevegelse

Ett år og tre måneder senere sitter Nina Galaasen (50) i den samme stuen. Selv om sykesengen er borte og spisestuebordet igjen står på sin vante plass, renner lyset fortsatt skrått inn i rommet. Mjøsa, derimot, er islagt. For nå i alle fall. Men det kommer en tid om ikke altfor lenge da også den skal gli framover igjen. Fritt og fint, som livets lyseste dager. For ingenting varer evig. Heller ikke mørket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.