– Endelig kan sønnen min leve igjen

Etter at Terje ble rammet av hjerneslag som 29-åring, startet en årelang kamp for at han skulle få nok trening og verdige boforhold. Nå takker han moren Veronica for å ha fått livet tilbake.

NYTT LIV: Terje jobbet som rørlegger og var aktiv med idrett og friluftsliv da han ble rammet av slag for ti år siden. Etter mange års kamp bor han nå i egen leilighet og har fått noe av friheten tilbake.
NYTT LIV: Terje jobbet som rørlegger og var aktiv med idrett og friluftsliv da han ble rammet av slag for ti år siden. Etter mange års kamp bor han nå i egen leilighet og har fått noe av friheten tilbake. Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Selv om dette på ingen måte er en solskinnshistorie, er det mange som er blitt rørt av historien til Terje Sørlie Skaug (39) og moren Veronica Sørlie (57). For dette er en historie om pågangsmot og målbevissthet, om aldri å gi opp. Om et sterkt bånd mellom mor og sønn.

Terje er Veronicas førstefødte, og av personlighet er de ganske like. Hun kjenner seg igjen i hans måte å tenke på. Begge benytter seg av galgenhumor til tider, noe som har vært til stor hjelp i tiden etter slaget.

Livet snudd opp ned

En aprildag i 2011, like før de skulle til påskefjellet, skjer det utenkelige. Terje er på kjøretur med moren i passasjersetet, de har vært en snartur i Oslo. Han tar seg til brystet og forteller om smerter. Moren må overta rattet og skjønner at noe er alvorlig galt. Hun frykter at det kan være hjerteproblemer, da de har en lang historikk med dette i familien. Ambulanse er snart på vei, og det bærer rett til Ahus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.