- «Du må ta vare på deg selv», sa folk. Det jeg trengte, var hjelp

I 2014 ga Kristin ut bok om å få et barn med hjerneskade, og de tøffe takene det var å møte et samfunn som hevdet å inkludere alle. – Boka var også en fortelling om en om tilsynelatende klarte alt. Nå har jeg innsett at alle årene i beredskap ikke gjorde godt for helsa mi, sier hun.

MER TID SAMMEN: Ettersom Kristin lærer å ta vare på seg selv, ser hun fram til å tilbringe mer tid med datteren igjen. Foto: Sverre Chr Jarild
MER TID SAMMEN: Ettersom Kristin lærer å ta vare på seg selv, ser hun fram til å tilbringe mer tid med datteren igjen. Foto: Sverre Chr Jarild Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da Kristin Molvik Botnmark (54) og ektemannen Børre adopterte Selma fra Sør-Korea i 2001, ble Selma den yngste av tre søsken i familien Botnmark. Kristin husker det som det var i går da de hentet henne i den koreanske fosterfamilien: Den yndige Selma på 2 år, som lekeskrev og gjorde liksom-lekser med fostersøsknene sine. Allerede på flyet hjem til Norge begynte familien imidlertid å ane uro. Selma var sløv og ville ikke ta til seg næring.

– Vi tenkte at det var en sorgreaksjon. Det er jo opprivende for et barn å bli adoptert, sier Kristin.

Men problemene vedvarte etter at de kom hjem til Norge. Selma fikk anfall ingen kunne forklare, i tillegg til at hun slet med den ene luftveisinfeksjonen etter den andre. Legene begrunnet det med sorg og tilpasning til et helt nytt liv. Familien gjorde derfor alt de kunne for å støtte den nye datteren sin.

Hjemme ble det spilt koreansk musikk, og koreansk mat sto på menyen så ofte det lot seg gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.