Dora om kjærestens kreft: - Visste ikke at det var så slitsomt med sorg før nå

Dora Thorhallsdottir og kjæresten Jan Tore Borgersen ønsker å være åpne om Jan Tores tøffe kreftdiagnose og hvordan det påvirker dem.

KJÆRESTE MED KREFT: Dora Thorhallsdottir forteller åpent om kjæresten Jan Tores kreft, og hvordan sorgen og redselen har rammet dem. Her i 2020. Foto: Christian Roth Christensen
KJÆRESTE MED KREFT: Dora Thorhallsdottir forteller åpent om kjæresten Jan Tores kreft, og hvordan sorgen og redselen har rammet dem. Her i 2020. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De hadde begge gått på smeller i kjærlighetslivet tidligere. Jan Tore Borgersen og Dora Thorhallsdottir falt pladask for hverandre i voksen alder. De gledet seg til å starte et nytt og lykkelig liv sammen.

I TB-podden, en podkast laget av Tønsbergs Blad, forteller de at de nettopp hadde flyttet sammen på Vear utenfor Tønsberg da de fikk den fæle beskjeden. Jan Tore hadde kreft.

De skulle pusse opp huset og bygge hytte sammen. I podkasten forteller Dora at det var startskuddet på det nye, deilige livet. De hadde begge endelig truffet den store kjærligheten. Nå må de fortsette å bygge sitt drømmehjem uten å vite hvor lenge Jan Tore vil leve. Skal han leve i to måneder? Kommer de til å feire jul sammen?

- Gråter hver dag

- Det er surrealistisk og veldig vondt. Jeg visste ikke at det var så slitsomt med sorg før nå, sier Thorhallsdottir.

- Jeg gråter hver dag og mer enn jeg har gjort tidligere. Jeg er skikkelig redd. Jeg er dritredd for å dø. Operasjonen er ikke noen garanti for at jeg overlever. Jeg må først overleve operasjonen. Jeg håper de får tatt vekk alt. Hvis ikke så må det stråles. Det er jævlige hverdager nå. Selv om jeg har det superfint med verdens beste kjæreste, sier Borgersen gråtkvalt.

Etter operasjonen i høst kommer han ikke til å ha stemme mer. For å fjerne svulsten i halsen på 3 ganger 6 centimeter må kirurgene også ta strupehodet. Operasjonen er omfattende. Slimhinner fra tynntarmen skal flyttes til halsen.

Borgersen fikk en kul på halsen første gang i 2014. Den gang fortsatte han i full jobb. Han holdt kreften hemmelig. Nå er det viktig for ham å dele. Det er viktig å få fram at folk ikke trenger å gå omveier selv om han har kreft, uttaler han i podkasten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.