Gjødsel av brennesle

Dette ugresset gir deg supergjødsel

Brennesle er en sviende plage, men den kan også brukes til å lage ekstremt næringsrik gjødsel til plantene dine - helt gratis! Her får du planteekspert Anders Røynebergs beste tips.

BRENNESLEVANN: Alt du trenger for å lage supergjødsel til plantene dine er en bøtte, litt brennesle og vann. Foto: Anders Røyneberg og Erik Schjerven
BRENNESLEVANN: Alt du trenger for å lage supergjødsel til plantene dine er en bøtte, litt brennesle og vann. Foto: Anders Røyneberg og Erik Schjerven Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Så snart det begynner å spire og gro i hagen, dukker det også opp noen lite velkomne gjester: Ugress. Blant de aller mest forhatte er brenneslen - pøbelen som ligger på lur i en grøft, under hekken eller ved komposthaugen og svir deg på intetanende ankler og ubeskyttede hender.

Men visste du at brennesle også kan være en av hageeierens aller beste venner?

Gjødsel av brennesle

Brennesle er ekstremt næringsrikt. Ikke bare for oss mennesker, men også for planter. Lager du brenneslevann får du nemlig en ekstremt næringsrik - og helt gratis - gjødsel til de andre plantene dine.

Det forteller planteekspert Anders Røyneberg. Han er mannen bak den populære instagramprofilen @arcticgardener, og har tidligere utgitt bøkene «Plantebonanza» og «Plantelykke». Nå er han ute med ny bok, og denne gang har både han og plantene flyttet ut: I boka «Livsnyterhagen» retter han blikket mot hage, balkong og uterom. Og mot brenneslen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.