Finne nye venner som voksen?

Det er enklere enn du kanskje tror

Å finne nye venner midtveis i livet trenger ikke være vanskelig, men det holder ikke å si at man skal ta en kaffe en dag. Du kommer mye lenger med initiativ, noen komplimenter og vilje til å gjøre deg litt sårbar - pluss et par triks for å få samtalen i gang.

FINNE VENNER: Å bli kjent med og finne nye venner som voksen, er ikke nødvendigvis så mye vanskeligere enn da du var ung. Men du må kanskje lete litt mer aktivt etter dem, og ta initiativet oftere selv. Foto: NTB
FINNE VENNER: Å bli kjent med og finne nye venner som voksen, er ikke nødvendigvis så mye vanskeligere enn da du var ung. Men du må kanskje lete litt mer aktivt etter dem, og ta initiativet oftere selv. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det trenger ikke være vanskelig å få nye venner som voksen, men jeg ser at det er det for mange. Særlig etter at barna har flyttet ut blir dette et vanlig og ofte ganske sårt tema.

Det sier psykolog Eva Tryti, som driver egen psykoterapipraksis og har lang erfaring som psykologspesialist. Venner - eller mangelen på dem - er et tema som ofte dukker opp i terapirommet.

- Det handler kanskje litt om tiden vi lever i. Alt skal liksom være så perfekt, også når det gjelder familie, vennskap og relasjoner til andre, sier hun.

Vennskap former livet

Når vi er unge, er store deler av livet sentrert rundt venner. Det er dem vi betror oss til, oppdager verden sammen med og filtrerer alle våre erfaringer gjennom.

Flere av verdens mest populære filmer og tv-serier handler om nettopp dette - vennene som alltid er der, som en familie du ikke er i slekt med, men som du likevel føler et sterkt slektskap til. Det er en grunn til at Friends er like populær 20 år etter at den hadde premiere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.