Kvinnelige seriemordere

Denne søte, gamle damen var en av USAs verste seriemordere

En fribryter bak maske og en søt, gammel dame med store briller. Hva har disse to damene til felles? Jo, de er seriemordere.

KUNNE DET VÆRE SANT?: Dorothea Puente så ut som en søt, liten dame, men viste seg å være seriemorder. Hun ble dømt til livsvarig fengsel. Her er hun avbildet med sin advokat under rettssaken i 1989. Foto: NTB/AP Photo/Walt Zeboski
KUNNE DET VÆRE SANT?: Dorothea Puente så ut som en søt, liten dame, men viste seg å være seriemorder. Hun ble dømt til livsvarig fengsel. Her er hun avbildet med sin advokat under rettssaken i 1989. Foto: NTB/AP Photo/Walt Zeboski Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den blide kvinnen hadde et pensjonat i Sacramento, og omsetningen var god. Flere av gjestene forsvant dog på uforklarlig vis samtidig som de fortsatt fikk utbetalt pensjon og trygd.

Politiet fikk i 1988 et tips om at Dorothea Puente samlet eldre, syke og i enkelte situasjoner handikappede personer på pensjonatet sitt for å få tilgang til trygden deres. Men ettersom tipset kom fra en sliten heroinist med flere politianmeldelser bak seg, tok politiet informasjonen med en klype salt.

Pipa fikk likevel en annen lyd noen måneder senere. Da hadde en ivrig sosialarbeider forsøkt å finne svar på hva som hadde hendt en mentalt syk mann som han hadde ansvar for. Sporene ledet til Dorothea Puentes pensjonat.

Rystende oppdagelse

Nå ble det gamle tipset ­plutselig aktuelt. Hva var det egentlig som hendte bak det viktorianske husets fire vegger i Sacramento?

Dorothea, i 60-årsalderen på dette tidspunktet, var ikke ukjent for politiet. Hun var tidligere blitt arrestert og dømt for bedrageri. Ofte hadde forbrytelsene hennes vært rettet mot eldre og svake personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.