Deilig er jorden. Men bare for noen av oss

KOMMENTAR: Så rekker jeg deg nå med glede min hånd, kom skynd deg og gi meg den andre. Eller, vent litt.

TENN LYS: Må fanger få sin frihet, og flyktninger et hjem, synger vi. Mener vi det? Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
TENN LYS: Må fanger få sin frihet, og flyktninger et hjem, synger vi. Mener vi det? Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det skjedde i de dager at det gikk ut et bud fra Espen Nakstad om at hele Norge skulle holde seg hjemme. Igjen. Denne tredje nedstengningen ble holdt mens Jonas Gahr Støre var statsminister i Norge. Og alle drog avsted fra kontoret, fra skolene og fra barnehagene for å la seg isolere, hver i sitt hjem.

Og mens de var der, kom tiden da de skulle feire jul. Igjen. Og nyttår. Igjen. Og folk lukket sine dører og avlyste alle julebordene og inviterte ikke naboen inn på gløgg og holdt avstand til alt og alle og telte på mansjettknappene hvem man kunne invitere på julemiddag og hvem som måtte stenges ute. For det var ikke plass i herberget.

Og vennegjenger som planla nyttårsfest satte en helt naturlig grense på max ti gjester, og den ellevte fikk dessverre beskjed om at han ikke kunne komme likevel fordi det ikke var plass og det var dessuten heller ikke innafor reglene. Håper du har noen å feire nyttår med, da. God jul!

Og ungdomsskoleelever som hadde avtalt å bake pepperkaker sammen måtte avlyse, eller i hvert fall avlyse for noen, slik at de andre kunne fortsatte som planlagt, uten at det ble fullt i herberget. Sorry!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.