Solveig Kloppen

- De burde sikkert ha skilt seg mye tidligere

Programleder Solveig Kloppen åpner opp om foreldrenes skilsmisse da hun var i tyveårene.

SOLVEIG KLOPPEN: 50-åringen Solveig Kloppen er blitt en av Norges mest folkekjære TV-profiler - mye takket være åpenheten og de vanskelige erfaringene hun har gjort i livet. FOTO: Astrid Waller
SOLVEIG KLOPPEN: 50-åringen Solveig Kloppen er blitt en av Norges mest folkekjære TV-profiler - mye takket være åpenheten og de vanskelige erfaringene hun har gjort i livet. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Den folkekjære programlederen Solveig Kloppen (50) har vært tydelig på at også hun ønsker å dele fra livets nedturer, ettersom hun selv ber intervjuobjektene sine om å gjøre det samme i programmer som En kveld hos Kloppen og Det jeg ikke fikk sagt.

50-åringen har derfor vært åpen om morens brå død og søsterens selvmord, med kort tids mellomrom i 2017, og farens død tre år senere.

I podkasten Summa Summarum, publisert i september 2021, snakker hun ut om barndommen, karrieren, møtet med ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy (50), som hun har barna Albert (15) og Klara (12) med, og de tragiske dødsfallene som rammet familien hardt.

Mye krangling

Solveig åpner opp om oppveksten både i Trondheim, i Sogn, på Jessheim og idylliske familieturer til hytta i Gausdal - og forteller ærlig om foreldrenes skilsmisse som satte dype spor.

- I mitt hjem ble det mye krangling. Mamma og pappa kranglet veldig mye. Mens hos Ragnhild (Kloppens kusine, journ.anm.), var det en sånn god grunnstemning. Det var godt å drikke kakao og spise boller der, minnes Solveig.

Da Solveig kom opp i tyveårene, og Solveig og søsteren hadde flyttet hjemmefra, bestemte foreldrene seg for å skilles.

- De burde sikkert ha gjort det mye tidligere, men de tenkte vel at det var det beste for oss. At de holdt sammen.

Barndomshjemmet ble siden solgt på tvangsauksjon, noe Solveig til å begynne med så på som veldig skamfullt.

- Jeg husker at jeg tenkte at akkurat det, fy søren dette er så skamfullt. Men, så husker jeg også at jeg ganske kjapt tenkte at det ikke er min skam. Dette er ikke jeg skyld i. Og det førte til at jeg kunne be andre om hjelp, forteller hun i podkasten.

Solveig har i flere intervjuer med KK, senest i påskeutgaven i år, åpnet opp om familielivet og tapene hun har vært nødt til å gå gjennom.

Spesielt minnes hun et bilde av moren Bjørg som hun alltid har hatt hengende på kjøleskapet.

– Jeg har et bilde av mamma på kjøleskapet fra da hun var ung. Hun ser så åpen og glad ut. På bildet smiler hun så fint til fotografen, som jeg tror er pappa. Mamma ser så glad og forventningsfull ut. Men livet ble jo ikke som hun hadde drømt om. Livet blir jo gjerne ikke det. Jeg blir både glad og trist av å se på det bildet, sa Solveig til KK tidligere i år.

I 2019 ble Solveig kåret til «Årets medmenneske» i KKs tradisjonsrike Årets Kvinner-kåring for sin åpenhet i serien Det jeg ikke fikk sagt, der Solveig og søsteren Kathrine fulgte sin egen mor fram til hun døde av kreft. Og programlederens åpenhet rundt storesøsterens selvmord kort tid senere.

Den gang takket hun den øvrige familien for støtten i den tunge tiden, og da spesielt ektemannen.

- Støtten fra Kjartan har vært livsviktig for meg. Måten han har tatt imot min sorg og fortvilelse på. Og hvordan han har vært der for niesene mine. Det var unntakstilstand ganske lenge, og Kjartan var den som holdt hjulene i gang, sa Solveig til KK i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.