Jeanette og Pascal fulgte hjertet:

Bringer liv til det gamle handelsstedet

De sto midt oppi renoveringen av et hus da de så en annonse på Facebook: Storholmen, et gammelt handelssted på en øy, skulle selges. – Vi falt pladask. Vi måtte ta sjansen – og kjøpte det, forteller Jeanette.

FORELSKELSE VED FØRSTE BLIKK: Først forelsket de seg i hverandre, så forelsket de seg i Storholmen. Det tar bare sju-åtte minutter med båten til fastlandet eller naboøya med fergeforbindelse. Foto: Siv-Elin Nærø
FORELSKELSE VED FØRSTE BLIKK: Først forelsket de seg i hverandre, så forelsket de seg i Storholmen. Det tar bare sju-åtte minutter med båten til fastlandet eller naboøya med fergeforbindelse. Foto: Siv-Elin Nærø Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jeanette Hansen (31), som vokste opp i den lille byen Fosnavåg på Sunnmøre, bestemte seg tidlig for at hun ikke skulle ha noe A4-«liv». Etter videregående skole flyttet hun til Ålesund for å ta Styrmannsskolen. Planen hennes var å jobbe turnus offshore og bruke fritiden på å reise rundt i verden.

Og sånn holdt hun på en ti års tid. Hun jobbet i Storbritannia, Skottland, Tyskland, Nederland, Danmark og Norge pluss blant annet borejobb med rigg i Sør-Afrika i to perioder.Men i fjor tok hun plutselig et helt nytt veivalg i livet. Hva var det som skjedde? Dette er historien om hjertevalg.

Til havs

Det hele begynte med at hun ble ansatt som styrmann i et tysk rederi i november 2018 i et prosjekt som drev med vedlikehold av vindmøller til havs.

Mannskapet på båten besto i stor grad av tyskere, men de som gjorde vindmøllevedlikeholdet, var nederlendere. Jeanette, som kunne litt tysk, hadde med tiden også lært seg ganske mye nederlandsk. Ja, hun hadde sågar tatt et kurs i nederlandsk grammatikk i Amsterdam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.