Nettdating:

Bør hun treffe den kjekke nettdaten?

Hun er singel og i slutten av 50-åra. Hvordan unngår hun å skremme vekk en potensiell kjæreste når hun nettdater? Les ekspertens svar.

SPENNENDE DATING PÅ NETT: Hun har nettopp startet med å date på nett, men er usikker på fremgangsmåten. Foto: NTB Shutterstock
SPENNENDE DATING PÅ NETT: Hun har nettopp startet med å date på nett, men er usikker på fremgangsmåten. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spørsmål: Jeg er singel og i slutten av 50-åra. Jeg har flere venner som har brukt nettet til å få ny kjæreste. Og nå er jeg i gang med det samme. Det jeg lurer på, er hvor raskt det er vanlig å avtale møter med den eller de jeg er blitt kjent med på nettet? Jeg ser jo at noen er veldig raske med å komme med komplimenter og slengkyss osv.

Jeg har utvekslet meldinger i tre uker med en kar jeg synes virker veldig kjekk. Han liker bildene jeg har sendt av meg, men verken han eller jeg har spurt om fullt navn, telefonnummer, eller om å møtes. Hva er vanlig? Kan du gi noen tips? Jeg er usikker på framgangsmåten og vil nødig skremme noen bort.

Hilsen Kari

Svar: Jeg tror du er tjent med ikke å gå for raskt fram, og være forsiktig med komplimenter og store løfter om god sex og et lykkelig liv. Det er så lite forpliktende å sende store ord over nettet. Jeg advarer mot å jekke seg opp der.

Men når du nå har fått en i kikkerten, synes jeg du skal våge neste skritt. Det kan være å fortelle mer om hvem du er og hva du er ute etter. Vet du det selv? Tenk gjennom, og list opp hva du vil ha, og ikke vil ha. Jeg tror ikke det er noe entydig bilde av hvor fort datere på nettet velger å treffes. De modigste møtes alt etter noen dager, mens andre venter i et par måneder. Altså helt individuelt. Men inntrykket man får når man møter vedkommende, kan være ganske forskjellig fra hvordan han framstår digitalt, derfor anbefaler noen å møtes så fort som mulig.

Du er jo en godt voksen kvinne med mye erfaring, som kanskje også vet hva du ønsker og vil med et nytt forhold. Vær naturlig og mest mulig deg selv når du presenterer deg, når dere møtes «live». Den prosessen du går inn i da, handler om å bli kjent med hverandre.

Ikke flytt kjapt sammen, er mitt tips. Jeg råder kjærester til å vente med å flytte sammen til den første forelskelsen har gitt seg. For da først ser dere hverandre med både de gode og mindre gode sidene, som vi alle har. På sikt handler det jo mest om hverdagskjærligheten – og det er den som skal vare! Lykke til!

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.