Bente (64) fikk modellkontrakt

For noen år siden besøkte Bente Helenesdatter Pettersen en plastisk kirurg. Hun ville endre litt på utseendet, men ombestemte seg. - Det er den lureste beslutningen jeg har tatt.

SKJØNNHET FRA INNSIDA OG UT: - Jeg har funnet lykken i å bli eldre. Jeg føler meg fin og attraktiv ved å erkjenne min egen alder og virkelig tro på at skjønnhet kommer innenfra, sier Bente Helenesdatter Pettersen. Foto: Solveig Selj
SKJØNNHET FRA INNSIDA OG UT: - Jeg har funnet lykken i å bli eldre. Jeg føler meg fin og attraktiv ved å erkjenne min egen alder og virkelig tro på at skjønnhet kommer innenfra, sier Bente Helenesdatter Pettersen. Foto: Solveig Selj Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg er jo nesten 65. Det er jo helt utrolig! Ler Bente Helenesdatter Pettersen i telefonen.

Hun har nettopp signert modellkontrakt med det svenske modellbyrået Golden Age Models grunnlagt av modell Shama Persson. Helenesdatter Pettersen blir byråets første kvinnelige norske modell. Modellbyrået, som har kunder som IKEA, Lindex og Odd Molly, ønsker å være en motvekt til den økende alderismen og synliggjøre skjønnheten som finnes i livserfaring.

Helenesdatter Pettersen er fotograf og har gjennom årene hatt ulike lederroller innen HR. På sin egen instagramkonto @killersixty hyller også Helenesdatter Pettersen selv aldrende skjønnhet. Her har hun fotografert noen tusen kvinner fra alderen 50 og oppover. Både kvinner og menn heier på bildene som legges ut.

I dag omfavner Bente sin egen alder og utseendet som endrer seg med den, men hun forteller at også hun syntes det var problematisk å oppdage at «ting hang».

Trist etter besøk hos plastisk kirurg

Det var en sommerdag for noen år siden at hun så sin egen refleksjon i iPaden. Hun syntes alt i ansiktet hang og slang. Bente, som egentlig er i mot plastisk kirurgi, tenkte hun kanskje bare kunne få dratt opp litt hakehud.

- Jeg bestilte time hos en plastisk kirurg. Han ga meg beskjed om at jeg måtte gjøre full ansiktsløfting. Hvis ikke ville ikke endringene vare. Da jeg gikk hjem følte jeg meg bare så inderlig lei meg.

Da Bente fortalte datteren sin hva hun hadde tenkt på var reaksjonen «Nei, mamma! Du er jo så nydelig!»

NATURLIG: Bente vil aldri endre på utseendet kirurgisk, men vil fortsatt elske mote og pynte seg for å føle seg fin. Foto: Solveig Selj
NATURLIG: Bente vil aldri endre på utseendet kirurgisk, men vil fortsatt elske mote og pynte seg for å føle seg fin. Foto: Solveig Selj Vis mer

- Da bestemte jeg meg for å akseptere min aldring og aldri gjøre noe kirurgisk med utseendet. Heller ikke bruke fillers. Alt annet ville være å formidle til datteren min at hun ikke er bra nok når hun blir eldre. Det er den lureste beslutningen jeg har tatt. Jeg mistet frykten.

I dag mener hun den viktigste «filleren» vi trenger er å ha det bra på innsida.

- Fyll livet med gode opplevelser og venner som elsker deg som du er. Da vil du skinne både på innsiden og utsiden!

- Fyll livet med trygge mennesker

- Jeg moraliserer ikke. Jeg kan forstå de som bruker botox, men selv har jeg funnet lykken i å bli eldre. Jeg føler meg fortsatt fin og attraktiv ved å erkjenne min egen alder og virkelig tro på at skjønnhet kommer innenfra, sier hun.

Det ønsker hun også for andre. At de tør å tro på at de er gode nok.

- Velg venner som er glad i deg som du er og som ville gråte av sorg dersom du opererte deg til et yngre utseende. Føler du dette bare er ord så finn deg en skikkelig gammel og skrukkete venn som oser av sjarm og livsvisdom, oppfordrer hun.

Hun understreker at det likevel er ok å ta vare på huden sin, være opptatt av mote, være fin på håret, være ren og lukte godt. Selv elsker hun mote. Estetikk og mote er en ekte glede.

- Plastisk kirurgi blir noe annet. Hadde jeg trodd plastisk kirurgi hadde skapt varig lykke ville jeg ha sagt hurra. Men det er det motsatte som skjer. Det skaper en varig utrygghet. Du blir kun fornøyd en liten tid om gangen. Det er slitsomt for selvfølelsen, sier hun.

At kvinners skjønnhet er forbundet med ung skjønnhet mener hun er en oppfatning som er i ferd med å endres.

- I aksepten ligger lykken. Når jeg føler meg god nok så oppfattes jeg som god nok. Andre mennesker kjenner den følelsen du selv har og du får ekstra oppmerksomhet. Jeg er snill, smart og jeg er hjelpsom. I det vi tør å tro at vi er bra nok så er vi det. Til min store forundring får jeg meldinger fra unge menn som vil møte meg for å ha sex. Det er jo ikke derfor jeg driver instagramkontoen. Det er ikke ekle henvendelser. Det er bare hyggelig, men jeg svarer nei takk - i hvert fall inntil videre, ler hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.