Passe barnebarn

Barnebarnets sykdom kan gi alvorlige konsekvenser for besteforeldrene

Å passe barnebarn er en fin balansegang mellom å hjelpe til, og å gi omsorg og kos til de små. Men enkelte infeksjoner hos de små kan være alvorlige for deg som eldre om du sier ja til å passe barnebarna når de er syke.

VÆRE BARNEVAKT? I enkelte tilfeller er det lurt å si nei til pass av barnebarn, ikke minst ved noen vanlige sykdomstilfeller som kan være alvorlige for eldre. Foto: NTB
VÆRE BARNEVAKT? I enkelte tilfeller er det lurt å si nei til pass av barnebarn, ikke minst ved noen vanlige sykdomstilfeller som kan være alvorlige for eldre. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har vært strenge tiltak, smitteforebygging, nedstengning, hjemmekontor, lite kontakt med familie og venner og avlyste arrangementer. Når det nå er tilbake i en hverdag med mer aktiviteter, jobb, skole, barnehage og mange felles arenaer øker også smitten for andre infeksjoner. Vi omgås hverandre mer enn på lenge. Vi lever i en hverdag med høye forventninger fra mange kanter, og både korona og andre virus og bakterier er høyst til stede rundt oss til enhver tid. Og kanskje kan det være vanskelig for foreldre å melde fra til arbeidsgiver om «syke barn nå igjen» – forståelig nok. Er det slik at besteforeldre stadig stiller opp som barnevakt når barnebarnet er sykt?

Hvis svaret ditt er ja på dette, er det nyttig å vite at det i verste fall kan få store konsekvenser for deg. Iblant kan det nemlig være viktig å si nei.

Når bør man si nei til å være barnevakt?

Hvis man ser i skolegården ved dagens slutt, eller ved typiske hentetider i barnehager er det ofte at flere besteforeldre møter opp for å hente. Med dagens arbeidstidsordning, og at flere foreldre jobber fulltid er det også til stor hjelp at besteforeldre stiller opp og avlaster i hverdagen. Det kan være den hjelpen som gjør at familien «går rundt» og kommer seg helskinnet gjennom uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.