- At folk smiler og ser lykkelige ut, er god lønn for innsatsen

Da hun nærmet seg pensjonsalder, var skrekken å ende opp med et stille og kjedelig liv. – Jeg tenkte på eldre som bare sitter hjemme og som er ensomme. At det var forferdelig. Så jeg tenkte at kanskje jeg kunne gjøre noe for noen av dem, sier Anlaug.

Å føle seg sett: – Det er kvinner som sier at de ikke lenger føler seg sett når de blir eldre. Det der kjente også jeg på, men jeg prøvde å overse det, sier Anlaug, som gikk inn for å ha et rikt og spennende pensjonistliv. Foto: Siv-Elin Nærø
Å føle seg sett: – Det er kvinner som sier at de ikke lenger føler seg sett når de blir eldre. Det der kjente også jeg på, men jeg prøvde å overse det, sier Anlaug, som gikk inn for å ha et rikt og spennende pensjonistliv. Foto: Siv-Elin Nærø Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I dag har Anlaug Varhaugvik (74) for en gangs skyld fri. Hun er på tur med mannen sin, Leiv Aarflot (74). Paret er på vei til Fjærland i den lille campingvognen som «bare har plass til to».

– Vi skal være borte i helgen, mer har jeg ikke tid til. På tirsdag er det to personer jeg skal være støttekontakt for. I tillegg er det en «Sterk og stødig» treningsgruppe jeg skal delta på. Det er trening som blant annet går ut på å forebygge fall, forteller Anlaug, som har en administrativ rolle i det som er et lavterskel treningstilbud for seniorer som bor hjemme.

Hun er også medlem av Eldrerådet; et rådgivende organ i kommuner og fylkeskommuner som skal «sikre en bred, åpen og tilgjengelig medvirkning i saker som gjelder eldre».

Holde seg ung

«Det fins ingen øvre aldersgrense for å være ung», har den norske forfatteren Frode Grytten sagt. Og hvis det å være i aktivitet ofte er noe som blir forbundet med det å være ung, er i hvert fall Anlaug ung – selv om hun er pensjonist. I tillegg må hun være i besittelse av en god dose omsorgsgener, noe som gjorde seg gjeldende allerede da hun var barn:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.