Reise på ferie alene

- Å reise alene er veldig sosialt

Å reise alene trenger verken være trist, stille eller kjedelig - snarere tvert imot. - Jeg kan nesten garantere at du ikke føler deg ensom, sier Kjell Hansen (74).

UT PÅ TUR: Kjell Hansen (74) er stadig på reise, som regel på organiserte turer for folk som reiser alene. Her fra en tur til Støtt i Nordland sommeren 2021. Foto: Privat
UT PÅ TUR: Kjell Hansen (74) er stadig på reise, som regel på organiserte turer for folk som reiser alene. Her fra en tur til Støtt i Nordland sommeren 2021. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg har nok litt reiselyst i blodet. Du vet, en reise varer mye lenger enn bare den tiden man er på tur, sier Kjell Hansen.

74-åringen har reist hele livet, både på egen hånd og sammen med andre. Når Vi.no tar kontakt, er han på tur til øygruppa Støtt utenfor Nordland i regi av turselskapet Carpe Diem, som har spesialisert seg på gruppereiser for folk som reiser alene.

- To dager på rad har jeg vært på båttur med rib, der vi nesten fløy over sjøen i hundre kilometer i timen. Det var action som gamle sjøfolk som meg liker!

Ikke ensomt

Turen til Støtt er hans 20. reise med turselskapet. Den første var en seilferie i Stillehavet, og siden har han vært med på reiser over hele verden. Hansen er singel, og mener det er en stor fordel å melde seg på en singelreise i stedet for en vanlig gruppereise når man er alene.

- Jeg har vært på noen vanlige turer tidligere der det er mange par, og da blir man fort litt utenfor når du er singel. Når alle reiser alene, blir det godt samhold og veldig sosialt, og det er lett å bli kjent med andre. På denne turen tror jeg det er seks eller sju personer jeg har møtt på tidligere reiser, og det er veldig hyggelig å treffes igjen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.