Symptomer på overgangsalder

– Yoga kan gjøre overgangsalderen lettere

Har du merket symptomer på overgangsalderen? For noen oppleves plagene som følger med overgangsalderen helt uutholdelige. Da kan yoga være verdifullt, mener Cathinka Devor Lunde (47).

YOGA MOT OVERGANGSPLAGER: Yoga kan bidra til å dempe plager og redusere stress knyttet til det å komme i overgangsalderen, mener yoga-lærer Cathinka Devor Lunde. Foto: Morten Eik
YOGA MOT OVERGANGSPLAGER: Yoga kan bidra til å dempe plager og redusere stress knyttet til det å komme i overgangsalderen, mener yoga-lærer Cathinka Devor Lunde. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For noen oppleves plagene som følger med overgangsalderen, helt uutholdelige. Da kan yoga med andre i samme situasjon være verdifullt.

– Å forberede seg på det som kommer, er alltid viktig. Da takler man det som regel bedre. Akkurat det tror jeg gjelder for overgangsalderen, også, sier Cathinka Devor Lunde (47) fra Oslo.

Vi møter henne i lokalene til Aya yoga på Lilleaker i Oslo, hvor hun jobber som frilans-yogalærer. Rommet ligger som en fredelig oas midt i det travle kjøpesenteret.

Her er det levende lys, lukten av eteriske oljer og en god ro. I disse lokalene holder Cathinka kurs for ulike grupper, blant annet kvinner i overgangsalderen. For etter å ha praktisert yoga i snart tjue år, er hun overbevist om at det er en aktivitet som kan gjøre overgangsalderen lettere for mange kvinner, til og med lindre noen av plagene.

Vil ikke snakke om det

Er det én ting som er sikkert, så er det at alle kvinner kommer i overgangsalderen. Enten de vil eller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.