Forelskelse i voksen alder:

Voksen kjærlighet: Derfor er den annerledes

Forelskelse kjenner ingen aldersgrense, men kan by på utfordringer man ikke hadde som ung.

VÆR ÅPEN: Vektlegger du følelser når du snakker om deg selv, kan du fremstå som mer attraktiv for den du er forelsket i. Foto: Colourbox
VÆR ÅPEN: Vektlegger du følelser når du snakker om deg selv, kan du fremstå som mer attraktiv for den du er forelsket i. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

(Vi.no): Kjærlighet og forelskelse er ikke forbeholdt noen alder, men det er ikke det samme å være forelsket i 20-30-årene som i 50-70-års alder, sier psykolog og parterapeut Catrin Sagen.

Sammen med Sissel Gran står hun bak podcasten «Kjærlighetspodden»

Les også: Nei, du blir egentlig ikke for gammel

Familieforpliktelser er typisk for denne aldersgruppen, sier hun.

- Man har for eksempel mer bagasje i form av forpliktelser og mennesker knyttet til disse. Mange havner kanskje også i en «pliktskvis», med fire generasjoner som krever sitt, enten det er syke foreldre, barnebarn som må passes eller egne helseproblemer. Samtidig er man jo mer sikker på hvem man er, sier Sagen.

Hun mener at uansett alder, så gjelder de samme reglene: Når vi åpner opp og tør å si noe om det som er viktig, så blir vi mer attraktive.

- Vær åpen om hva ønsker du deg: En å bli gammel med, en å lene seg på, eller en bestevenn? Det er viktig å flagge behov, slik at du ikke bruker tiden med en som bare vil gå tur, hvis du leter etter en kjæreste, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.