Sammen på tur

Vil ha deg med på tur

3 av 5 sier de ikke går på tur fordi de ikke har noen å gå med. Nå setter friluftslivet fokus og fart på dette og vil ha med flere på tur i nærmiljøene. Det er kur mot både ensomhet og inaktivitet, sier arrangørene.

SAMMEN PÅ TUR: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var med på åpningen av kampanjen «Sammen på tur» i Drammen tidligere i mai. Det er planlagt mange arrangementer rundt om i landet fremover. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff.
SAMMEN PÅ TUR: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var med på åpningen av kampanjen «Sammen på tur» i Drammen tidligere i mai. Det er planlagt mange arrangementer rundt om i landet fremover. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff. Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

At tur er bra for helsa er ingen hemmelighet: Ikke bare er det bra for den fysiske helsa men også for den psykiske. Forskning viser at selv en liten tur på ti minutter utendørs er med på å styrke hjernen din.

Som lege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle tidligere har sagt til Vi.no: Gåturer har umiddelbar effekt og det finnes ikke en nedre grense for når fysisk aktivitet begynner å hjelpe på helsa.

Og når vi vet at det både er en skånsom aktivitet som også kan være sosialt - og det er kanskje vel så viktig:

Ifølge forskning er ensomhet like helsefarlig som det å være storrøyker! Å ha nære relasjoner er faktisk mer beskyttende for helsa enn trening og kosthold til sammen. Og om det er snakk om en ektefelle, en venn eller et kjæledyr spiller ikke så stor rolle.

Det viktigste er å komme seg på tur - og å være sosial.

Og nettopp dette er det kampanjen «Sammen på tur» handler om, som Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon var med på åpningen av tidligere denne måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.