Levealder

Vil du leve lenge? Tenk positivt!

Å se lyst på livet kan ha mange flere fordeler enn godt humør: En ny, stor studie fra helseforskere ved Harvard konkluderer med at optimister lever fire år lenger enn pessimistene.

OPTIMISTER: Vil du leve lenge, er det mye å hente på å se lyst på tilværelsen. Fire år, faktisk: Forskere ved Harvard har konkludert med at optimister lever i snitt 4,4 år lenger enn pessimister. Foto: NTB
OPTIMISTER: Vil du leve lenge, er det mye å hente på å se lyst på tilværelsen. Fire år, faktisk: Forskere ved Harvard har konkludert med at optimister lever i snitt 4,4 år lenger enn pessimister. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jahn Teigen hadde et poeng: Er du en optimist, går det faktisk bra til sist.

Eller i hvert fall bedre enn med pessimistene. En ny studie av nærmere 160 000 kvinner, konkluderer med at de mest optimistiske blant oss lever i gjennomsnitt 5,4 prosent lenger enn de som har et mindre optimistisk syn på tilværelsen.

Jo mer optimistisk, desto flere år

Studien, som er utført av forskere ved Harvard og publisert i Journal of the American Geriatrics Society, er den første som har fulgt et så stort antall kvinner over mange år. Kvinnene var mellom 50 og 79 år gamle da de ble med i forskningsprosjektet «Women's Health Initiative» fra 1993 til 1998. Forskningsprosjektet, som ble startet i 1991, er en av de mest omfattende studiene på helse i USA, og har gitt grunnlag for en rekke studier på kvinnehelse.

Og en av disse studiene, viser altså at jo mer optimistisk du er, desto lenger lever du.

Etter å ha justert for andre faktorer, viste studien at de 25 prosent mest optimistiske kvinnene levde i gjennomsnitt 4,4 år lenger enn de 25 prosent minst optimistiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.