KRONIKK

- Vi står overfor en eldrebølge – skal vi sitte og se på når den skyller over oss?

KRONIKK: - Det enkle svaret er nei! Vi må gjøre noe. Hva venter vi på – denne bølgen kan en ikke surfe på!

AKTIV HELE LIVET: Roar Bogerud er styreleder i Viken idrettskrets og i Norges idrettsforbund. De ønsker samarbeid for at innbyggerne skal få en forståelse og interesse for livslang fysisk aktivitet. «Hvordan kan frivilligheten møte eldrebølgen for en friskere alderdom?». Foto: NTB/Norges idrettsforbund
AKTIV HELE LIVET: Roar Bogerud er styreleder i Viken idrettskrets og i Norges idrettsforbund. De ønsker samarbeid for at innbyggerne skal få en forståelse og interesse for livslang fysisk aktivitet. «Hvordan kan frivilligheten møte eldrebølgen for en friskere alderdom?». Foto: NTB/Norges idrettsforbund Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi står overfor en eldrebølge – skal vi sitte og se på når den skyller over oss?

Det enkle svaret er nei! Vi må gjøre noe. Viken idrettskrets foreslår at frivilligheten sammen med fylkeskommunen etablerer Frivillighetens folkehelselab.

Regjeringen ser de langsiktige utfordringene som følge av en aldrende befolkning.

SSB anslår at eldrebølgen gir et udekket behov på 112 milliarder kroner i 2060. Det er store tall og mye penger. Finnes det noe vi kan gjøre i dag, som bidrar til å redusere de kostnadene?

Førsteamanuensis i fysioterapi, Therese Brovolds forteller i forskning.no at hennes viktigste råd er forebygging. Mye av muskelmassen forsvinner allerede fra en er 50 år. Det innebærer at eldre får større problemer. Altså – mindre muskelmasse, større problemer. Og med det kommer det stadig større samfunnskostnader. Hun mener også at en kan forebygge dette hvis vi satser på måter å øke fysisk aktivitet hos den eldre delen av befolkningen. Spørsmålet er hvordan?!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.