Mangel på sykepleiere

- Vi har uttrykt klar bekymring

Økt oppmerksomhet mot helsefagarbeidere er ett av FNs hovedmål i inneværende tiår, for å sikre de eldre en sunn alderdom. Men fortsatt er det stor mangel på fagfolk, som kan bli et problem i åra som kommer.

SYKEPLEIERMANGEL: Det er for få sykepleiere, og Sykepleierforbundet er bekymret for rekrutteringen. Foto: NTB
SYKEPLEIERMANGEL: Det er for få sykepleiere, og Sykepleierforbundet er bekymret for rekrutteringen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

FN har erklært 2021-2030 for tiåret for «sunn alderdom». Dette innebærer blant annet økt oppmerksomhet og takknemlighet mot helsefagarbeiderne som jobber for god helse blant eldre, da med spesielt fokus på sykepleiere, som ett av hovedmålene.

I forbindelse med koronapandemien har sykepleierne blant annet blitt applaudert og kalt for superhelter. Men er det nok med økt oppmerksomhet - blant annet for å sikre god eldreomsorg?

- Vi har uttrykt bekymring

Forbundsleder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen, påpeker overfor Vi.no at den offentlige helsetjenesten er noe av det mest verdifulle vi har.

- Alle skal være trygge på at de får den behandling og hjelp de trenger når de trenger det, sier Sverresdatter Larsen.

Hun er derimot bekymret for om det lar seg gjøre på grunn av stor mangel på kompetente fagfolk.

- Vi har uttrykt vår klare bekymring over den stadig økende mangelen på sykepleiere, helsefagarbeidere og vernepleiere. Spesielt er det utfordrende å rekruttere og beholde kompetente fagfolk i kommunehelsetjenesten, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.