Spør sexologen:

- Vi har mistet nærheten etter at jeg begynte å få smerter under sex

Sånn var det ikke før, men plutselig er det som om skjeden trekker seg sammen bare hun tenker på sex. Sexologen har en forklaring - og forslag til løsning.

FRA NYTELSE TIL SMERTE: Sexlivet deres har alltid vært bra, nå hemmes det av at hun opplever smerter under samleie. Det har gått ut over mer enn sexlivet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
FRA NYTELSE TIL SMERTE: Sexlivet deres har alltid vært bra, nå hemmes det av at hun opplever smerter under samleie. Det har gått ut over mer enn sexlivet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spørsmål: Jeg har i alle år hatt regelmessig, god sex med mannen min. Det siste året har imidlertid sexlivet stoppet opp. Årsaken er at det gjør vondt nesten hver gang vi har samleie.

Jeg blir ikke våt lengre, og det kjennes som om skjeden trekker seg sammen bare jeg tenker på sex. Det hendte også jeg fikk rifter rundt skjedeåpningen, og det har blødd i riftene etter vi har hatt sex. Før ble jeg glad når mannen min tok initiativ ved å flørte med meg, holde rundt meg og gi meg oppmerksomhet. Nå rygger jeg hver gang han prøver seg. Han skjønner nok min smerte, og prøver å ta hensyn til at det gjør vondt for meg. Han er av den grunn mindre oppmerksom og pågående. Jeg tør absolutt ikke kose med ham siden jeg da er redd han skal håpe på noe mer jeg ikke kan gi. Nesten alt av kjærtegn har stoppet opp, og vi er nå mindre fortrolige enn vi har vært noen gang i samlivet. Det at jeg trekker meg tilbake, og vår manglende nærhet og sex gjør vondt for sjelefreden. Jeg tror også han lider i stillhet, og føler seg svært avvist.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.