Vi er aldri så lykkelige som når vi er 16 - og 70!

Ekspertene er ikke overrasket.

ALDER PÅVIRKER LYKKEFØLELSEN: En studie viser at det er to faser i livet vi mest lykkelige. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
ALDER PÅVIRKER LYKKEFØLELSEN: En studie viser at det er to faser i livet vi mest lykkelige. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er mange som tenker at starten av 20-årene er den lykkeligste og mest spennende tiden i livet. Man er voksen men fremdeles ung, er gjerne student, reiser mye og har mye tid til venner og hobbyer. Det er fort gjort å glemme at denne tiden også er full av bekymringer, hardt arbeid, ulykkelig dating og dårlig økonomi.

For å finne ut når i livet vi faktisk er lykkeligst, har britiske forskere undersøkt over en million mennesker og spurt når i livet de opplever størst og minst lykkefølelse. Deltakerne fikk også spørsmål om bekymringer, selvfølelse og angst, skriver forskning.no.

- Evig lykkepille

Studien viser at lykkefølelsen er dalende allerede etter vi har passert 16 år, men at vi opplever en skarp stigning etter fylte 50 år. Toppen nås når vi er 70 år. Studien konkluderer altså med at vi er lykkeligst når vi er 16 og 70 år.

- Ungdomstiden er en evig lykkepille. Selvfølgelig er det mye som kan være negativt og forstyrre ungdomstiden, men det er også da vi blir oftest forelsket, har flest kjærester og vi har ikke de samme forpliktelsene som senere i livet, forklarer Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.