Hjerteinfarkt hos kvinner:

Venke fikk «halsbrann» på ferie - måtte ha nytt hjerte

Det gjorde ikke vondt i brystet. Ikke hadde hun strålinger ned i armen heller. Likevel var Venke sikker i sin sak: Smertene fra halsen måtte være et hjerteinfarkt.

Venke Pedersen er evig takknemlig for sitt nye hjerte, og mener alle bør tar et standpunkt til organdonasjon. Hvis du ønsker å være donor, kan du registrere deg på helsenorge.no/organdonasjon. Foto: Siv-Elin Nærø
Venke Pedersen er evig takknemlig for sitt nye hjerte, og mener alle bør tar et standpunkt til organdonasjon. Hvis du ønsker å være donor, kan du registrere deg på helsenorge.no/organdonasjon. Foto: Siv-Elin Nærø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg skulle vaske i campingvognen. Da falt jeg, med et alvorlig hjerteinfarkt. Jeg husker det som smerte. Bare smerte.

– I brystet?

– Nei, halsbrann. Bare halsbrann. Ikke noen strålinger ut i armen eller noe sånt. Jeg var likevel ikke i tvil om hva det var. Og spør meg ikke hvorfor jeg visste det. Det bare slo meg at dette måtte være et infarkt, for jeg hadde så utrolig vondt. Følte at kroppen ble revet i stykker. Jeg lå og skrek på gulvet i campingvognen. Jeg ringte mannen min: «Du må komme, for jeg har fått et hjerteinfarkt».

- Nå har du sluttet å røyke

Venke Pedersen er født og oppvokst i Kristiansund, men bor utenfor Molde med mannen Jan Åge. Hun jobbet i mange år som lærer i barneskolen.

Hun hadde vært slapp og i dårlig form i noen måneder, da paret reiste med campingvogna til Sverige. På et legebesøk før ferien fikk hun beskjed om at alt var som det skulle, men hun kunne med fordel trene mer. Hun var i tillegg storrøyker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.