Michelle Obama om helse:

Var sint på ektemannens trening

Michelle Obama (55) innrømmer at hun var sint på ektemannen for at han prioriterte tid til seg selv mens hun var opptatt med parets barn.

OPPTATT AV HELSE: Tidligere førstedame Michelle Obama mener kvinner må bli flinkere til å sette egen helse på prioriteringslista. Foto: NTB Scanpix
OPPTATT AV HELSE: Tidligere førstedame Michelle Obama mener kvinner må bli flinkere til å sette egen helse på prioriteringslista. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Først etter fylte femti klarte hun å prioritere seg selv på samme måten som ektemannen alltid hadde gjort. Den erfaringen tror hun at hun deler med mange kvinner.

- Vi er så opptatt med å gi og gjøre ting for andre at vi nesten får dårlig samvittighet for å bruke tid på oss selv, sa Michelle Obama under en samtale med den kjente amerikanske journalisten Gayle King, Oprah Winfreys beste venninne, under Essence Festival i New Orleans. Her snakket den tidligere presidentfruen om betydningen av at kvinner har god helse og prioriterer eget velvære, skriver amerikanske People.

Hun delte blant annet erfaringer fra årene som småbarnsmor:

Da døtrene var små klarte ikke Michelle Obama å få tid til seg selv, i motsetning til mannen, som gikk på trening hver dag.

Det var på denne tiden ekteparet Obama oppsøkte parterapi.

- Dette var et av våre problemer. Jeg ble sint på ham fordi han gjorde det han trengte å gjøre for seg selv, men det handler også om at kvinner har vansker med å sette seg selv i toppen på prioriteringslista, sa Obama.

- Vil føle meg bra

Som USAs førstedame var Michelle Obamas kampsak å bedre barns helse. Etter presidentperioden har hun snakket flere ganger om viktigheten av god kvinnehelse: Hun medgir at hun er blitt mer opptatt av egen helse ettersom hun er blitt eldre. Hun står aldri over helsetester som mammografi, hun har tatt koloskopi og hun spiser sunt og trener.

I tillegg til å løfte vekter og drive høyintensitetstrening har hun startet med yoga for å få bedre bevegelighet.

Elizabeth (58): - Jeg er for litt sunt kroppspress

- Jeg vil føle meg bra og jeg vil ha så god helse som jeg kan ha. Jeg vil ha mulighet til å nyte livet når jeg er 70 og 80 år, sier hun.

Helsa er i fokus, og 55-åringen er åpenbart sterk: I slutten av oktober delte hun et bilde på bildetjenesten Instagram hvor hun løfter en medisinball mens hun går ned i knebøy. «Det føles ikke alltid bra der og da, men etterpå er jeg alltid glad for at jeg dro på trening. Hvordan har du tatt vare på deg selv denne egenpleiesøndagen?» skriver hun under bildet, som i skrivende stund har fått vanvittige 1,7 millioner likes og 23 000 kommentarer.

Bootcamp i Det hvite hus

Gjennom hele Obama-perioden i Det hvite hus har Michelle Obama vært en forkjemper for trening. Blant annet har hun vært en del av organisasjoner som Partnership for a Healthier America (PHA) som kjemper for å hindre overvekt hos barn med fokus på næring og trening, skriver den britiske avisa The Telegraph.

I juni 2017 oppfordret også Michelle Obama sine følgere på Instagram til å trene med venninner. Hun delte fem bilder der hun trente med venninner, og avslørte hemmeligheten bak sin fremste treningsmotivasjon:

- Da jeg var i Det hvite hus arrangerte jeg ofte bootcamp-helger med mine beste venninner. Det betød ingenting at vi hadde forskjellig formnivå. Disse helgene var en påminnelse om at hvis vi ønsker å ta vare på andre må vi ta vare på oss selv først.

Bedre trening med venner

Ifølge The Telegraph viser også studier at man får mer ut av å trene med en venn.

Forskere ved University of Aberdeen har sammenlignet aktivitetsnivået hos personer som trente alene og personer som trente sammen med en venn. Resultatet var at de som trente med venner trente mer og bedre. Ifølge studien skal den emosjonelle støtten ha vært essensiell.

- Å trene sammen med en venn er ikke bare en god motivasjon, det bidrar også til produksjon av serotonin, som holder deg sunn og glad, sier treningsekspert James Duigan til den britiske avisa.

Løping er en av treningsformene man får mye ut av å gjøre sammen med en venn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.