«Utsetter vi mer nå, slutter vi å leve»

KOMMENTAR: Hvert nye lokale utbrudd får meg til instinktivt å ville samle alle jeg er glad i og låse døra til pandemien er over. Det er ingen god idé.

Det vanskelige var ikke å gå i hjemmeisolasjon i mars. Det vanskelige er å finne trygghetsfølelsen idet samfunnet åpner opp og man aldri vet hvor eller når neste lokale smitteutbrudd kommer. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
Det vanskelige var ikke å gå i hjemmeisolasjon i mars. Det vanskelige er å finne trygghetsfølelsen idet samfunnet åpner opp og man aldri vet hvor eller når neste lokale smitteutbrudd kommer. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jeg har vært storesøster så og si hele livet. Ifølge min venninne, lillesøsteren, er jeg storesøster i ett og alt. Instinktet mitt er å beskytte flokken min, ordne opp for hele gjengen, ta styringen både på jobb og fest og tur. Jeg liker å ha kontroll over situasjonen, være i forkant av utfordringer som kan komme.

Kanskje det måtte en pandemi til for å få meg til å overlate roret til noen andre.

Frykten er aldri langt unna

Pandemien har satt en støkk i oss alle. Ensomhet, frykt og usikkerhet gjør noe med oss. Det er på høy tid at vi tar livet tilbake. Bit for bit, og innenfor trygge rammer. Det blir ikke som før, men det kan bli bra.

Hvis vi slutter å la frykten styre livene våre.

Instinktet mitt vil nemlig gjøre nettopp det. Magefølelsen forteller meg at det tryggeste er å samle alle jeg er glad i og låse døra til dette er over. La verden og viruset rase der ute, mens vi er trygge her inne. Eliminere all risiko, innføre hjemmekontor, avlyse fotballtrening og klassetur, utsette konfirmasjon og melde avbud til bryllup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.