- Uholdbare tilstander i eldreomsorgen

KRONIKK: - Hva er egentlig realiteten for dagens eldre, og hvor står vi i dag, etter et tiår med flere store reformer som skulle forbedre eldreomsorgen i Norge?

FRYKTER FOR ELDREOMSORGEN: - «Leve hele livet» og «Sjef i eget liv» er politiske slagord for fremtidens eldreomsorg, men hva er egentlig realiteten for dagens eldre, spør Pensjonistforbundets Arne Halaas og Tone Bye i organisasjonen Livsglede for eldre. De frykter resultatet av høstens budsjettforhandlinger i kommunene, særlig på vegne av eldre med omfattende hjelpebehov. Fotomontasje: NTB/Livsglede for eldre/Pensjonistforbundet
FRYKTER FOR ELDREOMSORGEN: - «Leve hele livet» og «Sjef i eget liv» er politiske slagord for fremtidens eldreomsorg, men hva er egentlig realiteten for dagens eldre, spør Pensjonistforbundets Arne Halaas og Tone Bye i organisasjonen Livsglede for eldre. De frykter resultatet av høstens budsjettforhandlinger i kommunene, særlig på vegne av eldre med omfattende hjelpebehov. Fotomontasje: NTB/Livsglede for eldre/Pensjonistforbundet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dette er en kronikk skrevet av generalsekretær i Pensjonistforbundet, Arne Halaas, og generalsekretær i Livsglede for eldre, Tone Bye.

Uholdbare tilstander i eldreomsorgen har vært en gjenganger i landets aviser i sommer. En «agurk» med alt annet enn vassent innhold.

Altfor få ansatte i sommerferien, vikarer uten nødvendig opplæring, ansatte og ledere som er fortvilet, like fortvilede pårørende som varsler om uverdige forhold for deres nære og kjære.

Vi leser om grunnleggende behov som ikke er dekket, eldre som ikke kommer seg ut av sengen og som ikke får nok næring til å overleve. Vi leser om avik på avik. Men hva gjøres med dette? Får det noen konsekvenser?

«Leve hele livet» og «Sjef i eget liv» er politiske slagord og veivisere for hvordan dagens og fremtidens eldreomsorg skal utvikles.

De siste ti års politiske dokumenter som omhandler helse- og omsorgstjenester rettet mot eldre, slår alle fast at eldre skal føle seg verdsatt, sett og bli involvert i beslutninger som angår dem selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.