Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Hva gjør du om du føler du har blitt feilaktig behandlet av en lege, eller i møte med annet helsepersonell? Og hva gjør du om du mener det er snakk om et alvorlig overtramp eller lovbrudd fra legens side?
I saken med kommuneoverlegen i Trøndelag, som nå etterforskes av politiet etter å ha blitt varslet av Statens helsetilsyn om mulige straffbare forhold, er det nå 61 personer som har forklart seg for politiet, med status som fornærmet, skriver de i en pressemelding.

Får erstatning for dårlig tannlegearbeid - se om du kan søke
Vi Pluss
Privat helsereise: Slik kan du få dekket behandling i utlandet
Vi PlussKontakt ombudet for råd
Et første steg om du trenger støtte og råd, er å kontakte Pasient- og brukerombudet, som hjelper pasienter, brukere og pårørende med råd, veiledning og bistand i møte med helsetjenesten. De bidrar gratis, har taushetsplikt og du kan være anonym når du tar kontakt med dem.
- Om man har et sterkt ønske om å melde videre om noe man har opplevd, noe man mener er ugreit eller som man har reagert på, oppfordrer vi til å gjøre det; å melde videre, uttalte Jannicke Bruvik i Pasient- og brukerombudet til Vi.no i høst.
I denne Vi Pluss-artikkelen kan du lese hvordan du går fram for å klage på legen eller behandlingen du har fått av helsevesenet (for abonnenter).

Misfornøyd med legen? Slik klager du
Vi Pluss
Yrkesskade og yrkessykdom: Derfor får mange avslag fra Nav
Vi PlussFlest klager på fastlegeordningen
Tall fra Pasient- og brukerombudet for 2021 viser at hovedvekten av henvendelsene til dem, gjaldt fastlegeordningen:
1 av 5 som kontaktet Pasient- og brukerombudene i 2021, gjorde det fordi de har utfordringer med fastlegeordningen - og henvendelsene om fastlegeordningen har økt hvert eneste år fra 2018 og til den siste årsrapporten som er fra 2021.
Vi.no har vært i kontakt med Pasient- og brukerombudet om hva de fikk flest henvendelser om i 2022, men tallene for i fjor er fortsatt ikke klare.
Tidligere i år uttalte presidenten i Legeforeningen på Vi.no at det er kritisk for fastlegeordningen.
– Fastlegene og pasientene har smurt seg med tålmodighet lenge nok. Tilliten er tynnslitt, og det haster med et betydelig løft for å løse den kritiske situasjonen. Vi etterlyser en offensiv og varig satsing, sier president i Legeforeningen, Anne-Karin Rime.
I samme forbindelse uttalte fastlege over 40 år, Mariann R. Mathiesen, at hun mener det er fare for at hele fastlegeordningen kollapser slik situasjonen er nå - med tanke på fastlegemangelen og arbeidsbelastningen til de som er fastleger.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.