Hvordan klage på legen?

Ugrei behandling fra legen? - Meld ifra

Dersom man opplever en situasjon man reagerer på hos legen, bør man melde ifra, påpeker Pasient- og brukerombudet, som kan gi deg råd og hjelpe deg med å klage på helsepersonell.

KLAGE PÅ LEGEN? Dersom du har ubehagelige opplevelser i kontakt med legen, bør du melde ifra. Foto: NTB
KLAGE PÅ LEGEN? Dersom du har ubehagelige opplevelser i kontakt med legen, bør du melde ifra. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hva gjør du om du føler du har blitt feilaktig behandlet av en lege, eller i møte med annet helsepersonell? Og hva gjør du om du mener det er snakk om et alvorlig overtramp eller lovbrudd fra legens side?

I saken med kommuneoverlegen i Trøndelag, som nå etterforskes av politiet etter å ha blitt varslet av Statens helsetilsyn om mulige straffbare forhold, er det nå 61 personer som har forklart seg for politiet, med status som fornærmet, skriver de i en pressemelding.

Kontakt ombudet for råd

Et første steg om du trenger støtte og råd, er å kontakte Pasient- og brukerombudet, som hjelper pasienter, brukere og pårørende med råd, veiledning og bistand i møte med helsetjenesten. De bidrar gratis, har taushetsplikt og du kan være anonym når du tar kontakt med dem.

- Om man har et sterkt ønske om å melde videre om noe man har opplevd, noe man mener er ugreit eller som man har reagert på, oppfordrer vi til å gjøre det; å melde videre, uttalte Jannicke Bruvik i Pasient- og brukerombudet til Vi.no i høst.

I denne Vi Pluss-artikkelen kan du lese hvordan du går fram for å klage på legen eller behandlingen du har fått av helsevesenet (for abonnenter).

Flest klager på fastlegeordningen

Tall fra Pasient- og brukerombudet for 2021 viser at hovedvekten av henvendelsene til dem, gjaldt fastlegeordningen:

1 av 5 som kontaktet Pasient- og brukerombudene i 2021, gjorde det fordi de har utfordringer med fastlegeordningen - og henvendelsene om fastlegeordningen har økt hvert eneste år fra 2018 og til den siste årsrapporten som er fra 2021.

Vi.no har vært i kontakt med Pasient- og brukerombudet om hva de fikk flest henvendelser om i 2022, men tallene for i fjor er fortsatt ikke klare.

Tidligere i år uttalte presidenten i Legeforeningen på Vi.no at det er kritisk for fastlegeordningen.

– Fastlegene og pasientene har smurt seg med tålmodighet lenge nok. Tilliten er tynnslitt, og det haster med et betydelig løft for å løse den kritiske situasjonen. Vi etterlyser en offensiv og varig satsing, sier president i Legeforeningen, Anne-Karin Rime.

I samme forbindelse uttalte fastlege over 40 år, Mariann R. Mathiesen, at hun mener det er fare for at hele fastlegeordningen kollapser slik situasjonen er nå - med tanke på fastlegemangelen og arbeidsbelastningen til de som er fastleger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.