Uansett hvor mye Christina sov, var hun like trøtt. Så begynte hun å miste håret.

- Dette kan jo ikke være bra, tenkte hun. Men prøvene legen tok, viste ingenting galt.

LIVSLANG BEHANDLING: Christina Idling levde et travelt liv. Men var det så travelt at det forklarte trøttheten? Til slutt var hun sikker på at legen tok feil: Hun måtte da mangle noe viktig i kroppen? Foto: Jonas Bilberg
LIVSLANG BEHANDLING: Christina Idling levde et travelt liv. Men var det så travelt at det forklarte trøttheten? Til slutt var hun sikker på at legen tok feil: Hun måtte da mangle noe viktig i kroppen? Foto: Jonas Bilberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Christina Idling (58) var trebarnsmor og jobbet som baker og konditor da hun overtok foreldrenes konditori. I helgene spilte hun bowling, fotograferte, arrangerte utstillinger og sprang mellom barnas aktiviteter. Det var jo ikke rart at hun ble sliten.

– Jeg prøvde å spise bedre og sove mer. Men det spilte liksom ingen rolle hvor mye jeg sov. Jeg var som en zombie, forteller Christina.

Så begynte hun å miste håret. «Det kan jo ikke være bra», husker hun at hun tenkte. Men likevel kjørte hun på.

– Jeg tenkte vel at det var blodmangel og at jeg kanskje trengte jern.

For sikkerhets skyld bestemte hun seg for å sjekke blodverdiene. Moren led av struma, overproduksjon i skjoldbruskkjertelen, kanskje hun hadde det samme? Men testene viste ingenting galt. «Du har jern nok for flere,» sa legen. «Men du har lavt blodtrykk som kan forklare trøttheten».

Men Christina ble ikke bedre. Til slutt orket hun nesten ingenting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.