Steinar Albrigtsen om kreften:

Trodde magesmertene var scenenerver. – Skulle ønske jeg gikk til legen før

Steinar Albrigtsen hadde aldri vært syk før lynet plutselig slo ned.

GIKK ALDRI TIL LEGEN: Steinar Albrigtsen mener menn burde bli flinkere til å gå til legen. Etter at han fikk kreft, har han tenkt: «Fader at jeg ikke gikk til lege to år før.» Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
GIKK ALDRI TIL LEGEN: Steinar Albrigtsen mener menn burde bli flinkere til å gå til legen. Etter at han fikk kreft, har han tenkt: «Fader at jeg ikke gikk til lege to år før.» Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Steinar Albrigtsen (63) har ikke smerter nå. Ikke mer enn vanlige folk, i hvert fall. Han er inne i et løp med NAV og har lært at det ikke hjelper å være utålmodig. Ting tar tid.

– Det går mot lysere tider. Jeg går sakte og nyter den tidlige våren. Det ser greit ut det her, sier Albrigtsen.

Det er snart halvannet år siden han fikk beskjeden: Kreft. Oktober 2018 ble han innlagt på Radiumhospitalet med en ondartet svulst i magen.

– «Kreft» er et ekkelt ord. Tidligere har jeg tenkt at det skjer alle andre enn meg.

I ettertid tenker Albrigtsen at han burde ha skjønt at noe var galt tidligere. At magesmertene han kjente handlet om mer enn scenenerver.

Smertene som ikke forsvant

I 2012 leder Albrigtsen koret fra Finnmark i talentkonkurransen «Det store korslaget» på TV 2. Han har smerter i magen, countrymusikeren er vant til det når han skal på scenen. Men når korslaget er over er smertene der fortsatt. Det er de også fire år etter, når han deltar i «Stjernekamp» på NRK i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.