7-ukersprogrammet

Treningsprogrammet som virker: - Får mindre fett og mer muskler

Synes du det er vanskelig å komme skikkelig i gang med å trene? NTNU-forskernes treningsprogram er programmet alle klarer å gjennomføre.

STORE HELSEFORDELER: Trening forebygger mot hjerte- og karsykdommer, kroniske sykdommer, noen former for kreft og overvekt. Foto: Shutterstock NTB Scanpix
STORE HELSEFORDELER: Trening forebygger mot hjerte- og karsykdommer, kroniske sykdommer, noen former for kreft og overvekt. Foto: Shutterstock NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ønsker du å komme i form etter sommerferien? I løpet av sju uker er det mulig, ifølge forskergruppa CERG ved NTNU. Lovnaden er at treningsprogrammet, som heter 7- ukersprogrammet, passer for alle som ønsker å komme i form. Til og med for dem som hater å trene.

– Ja, vi har fått tilbakemeldinger fra dem som hater å trene på at de har likt det etter hvert. Vi har truffet på at programmet er gjennomførbart og at folk fort merker framgang. Folk opplever programmet som overkommelig, sier Dorthe Stensvold, professor ved fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU til Vi.no.

– Gjør enormt mye for helsa

Forskerne i CERG studerer effekten av trening som medisin for å behandle hjerte- og livsstilsrelaterte sykdommer.

Deres erfaring er at de som gjennomfører programmet opplever en rekke helseeffekter.

– De opplever forandring i kroppssammensetningen, midjemålet blir mindre og de får mindre fett og mer muskler. De får også bedre kondisjon, sier Stensvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.