Artrose

- Trening er medisin for meg!

Da Marianne fikk påvist artrose trodde hun det var slutten for både dansing, joggeturer og lange fjellturer. Men det å være i aktivitet viste seg å være det beste hun kunne gjøre.

TRENING BLE REDNINGEN: Marianne holder smertene i sjakk ved hjelp av fjellturer og trening. Foto: Privat
TRENING BLE REDNINGEN: Marianne holder smertene i sjakk ved hjelp av fjellturer og trening. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Da jeg skulle til den første konsultasjon hos revmatolog krabbet jeg opp trappene på sykehuset. Jeg hadde mistet all muskulatur og var bare en skygge av meg selv, forteller Marianne Heldaas (45) fra Bærum.

Det har gått to år siden den aktive firebarnsmoren nærmest krøp inn på sykehuset. Da hadde hun slitt med diffuse leddsmerter i en periode og forstod at noe var galt. I dag ser 45-åringen både frisk og veltrent ut. Men de som kjenner henne vet at det ikke er hele sannheten.

Etter en grundig utredning på sykehuset fikk Marianne diagnosen revmatoid artritt (leddgikt) i tillegg til at hun har artrose i flere ledd. Det innebærer sterke smerter og en kropp som ikke alltid vil samarbeide.

Den vonde hofta

- Drømmen var å bli danser, sier Marianne og tar oss tretti år tilbake i tid, da dansingen var det som betød mest. Det hun ønsket å fylle livet sitt med. Fra hun var 13 år danset hun stort sett hver eneste dag, og på videregående valgt hun dans som studieretning. Men allerede som 18-åring begynte drømmen å rakne. Kroppen fungerte ikke som den skulle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.