Transpersoner i eldreomsorgen: Går inn igjen i skapet

- Jeg tror terskelen er høy for å be om hjelp til å kle seg om som kvinne. Mange vil havne tilbake i skapet.

REDD: Mandag skrev Vi.no om «Martin» som er redd for familiens reaksjoner hvis han forteller at han kler seg i dameklær. Han håper at han en dag skal klare å være åpen for familien. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
REDD: Mandag skrev Vi.no om «Martin» som er redd for familiens reaksjoner hvis han forteller at han kler seg i dameklær. Han håper at han en dag skal klare å være åpen for familien. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): - Det er nok sånn at mange går inn igjen i skapet når de havner i eldreomsorgen. Jeg har snakket med mange i slutten av 50-åra og eldre som ikke vet hva de skal gjøre når de kommer dit, sier Eirik Elin Stillingen, nestleder i Forbundet for Transpersoner i Norge (FTPN) til Vi.no.

Forbundet har 150 medlemmer. På møter og arrangementer kommer også andre som ikke tør å være registrert i forbundet.

- Det kommer til å være mange synlige og åpne transpersoner som vil havne i omsorgen framover. Mange vil havne tilbake i skapet. Dette gjelder jo alle skeive grupper. Jeg skulle ønske det var bedre tilrettelagt i eldreomsorgen slik at det hadde vært lett å være åpen også der.

Dyttet tilbake til skapet

Forbundet for transpersoner tror rundt én prosent av befolkningen opplever usikkerhet knyttet til kjønn på en eller annen måte.

Stillingen mener heteronormativiteten, antagelsen om at alle er heterofile, bidrar til å dytte transpersoner tilbake i skapet når de blir eldre og får behov for hjelp i hverdagen. Mange eldre er single og går under radaren som andre single, enkemenn, enker og ugifte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.