Forelskelse etter 50+:

Tone (55) om å date etter skilsmissen: Forelskelsene gjør livet spennende

– Det raser inn med råflotte, heite karer.

FANTASTISK Å DATE: Tone Kroken (55) forteller at det var skummelt og vanskelig å date etter skillsmissen, men er glad for at hun turte å kaste seg ut på markedet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
FANTASTISK Å DATE: Tone Kroken (55) forteller at det var skummelt og vanskelig å date etter skillsmissen, men er glad for at hun turte å kaste seg ut på markedet. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Det var en crazy, vill og stormende herlig forelskelse. Men det varte ikke. Han var et par år yngre enn meg, 52 eller 53 år.

Tone Kroken (55) snakker om å være ute på «datemarkedet». Som 51-åring ble hun skilt fra ektemannen gjennom 22 år, og var singel for første gang i livet siden hun var 17. Hun syntes det var grusomt: Å gå ut, gjøre seg sårbar og treffe nye mennesker var kjempevanskelig, men det skulle åpne seg en ny verden.

Det var i fjor at hun forelsket seg vilt og heftig i sin første kjæreste fra Tinder, en mobilapp der du kan møte andre single. Forholdet varte et halvt år.

– Det var veldig hyggelig, men det som stresset meg med en Tinder-kjæreste var at vi ikke hadde noen historie eller felles venner. Jeg følte et behov for tryggheten det gir, tidligere kjærester ble jeg kjent med via familie og venner.

Ønsker seg kjæreste

Når hun snakker med Vi.no har hun ti matcher på Tinder som hun har fått i løpet av noen måneder, altså tilfeller der begge har signalisert at de er interessert i hverandre. To av de har hun truffet i det virkelige liv. For øyeblikket lurer hun på om hun skal møte en tredje, en journalist som virker «veldig all right».

Kroken har vært på Tinder i fire år og testet forskjellige datingsider på nett. Hun forteller at hun måtte «hive seg ut i det».

– Det var en ny arena med mange sosiale koder å skjønne. Man skulle melde med noen man ikke hadde sett før. Det var en ny måte å kommunisere på og bli kjent på. Jeg måtte finne ut hvor privat jeg kunne være, innrømmer hun.

Hun understreker at det har vært en fin måte å treffe andre mennesker på. Men det er et varig kjæresteforhold hun ønsker seg.

– Jeg har ikke tall på hvor mange Tinder-dater jeg er blitt innmari forelska i, ler hun.

– Jeg kan bli forelska i dem som skriver veldig fint. Noen skriver lange, vakre meldinger. De faller jeg for med en gang. Det gir meg masse glede og gjør livet spennende, selv om det ikke har vart så lenge.

Stigmatiserende

Via nettdatingstjenesten Sukker opplevde hun å møte det hun beskriver som en «stormende forelskelse».

– Vi skrev brev i fire måneder før vi møtte hverandre. Jeg ble veldig forelska, men det gikk fort over.

Sist Kroken var på date med en mann gikk de to timer i Frognerparken og pratet. Det endte opp med at de også gikk ut for å spise middag.

– Det er veldig stigmatiserende og mye hysj og fy rundt nettdating, men jeg opplever at det er mange reflekterte og oppegående menn å treffe. Det raser inn med råflotte, heite karer, ler Tone.

Hun forteller at et varig forhold må bli med en mann på hennes egen alder.

– Jeg vil at han skal ha barn på mine egne barns alder. Jeg kan være sammen med en mann som er ti år yngre, men jeg vil ikke ha familieliv med småbarn igjen. Jeg liker å ha muligheten til å reise. Jeg er ferdig med barneforpliktelser, jeg har ikke lyst til å gå på sommeravslutning og bake kake.

Han hadde løyet på alderen

I lange perioder logger Kroken seg av Tinder. Det er gjerne når hun kjenner at «suget» etter noe nytt blir for stort. Det ødelegger folk litt, mener hun.

Med tiden er hun også blitt flinkere til å forstå om nettflørten er verdt å satse på. Noen dårlige opplevelser er det også blitt.

Kroken minnes spesielt en episode der hun møtte en mann som både hadde løyet på alder og med bildet av seg selv.

– Det var helt katastrofe. Han hadde løyet med 15–20 år på alderen. Jeg måtte si «jeg beklager, du er ikke den jeg trodde». Når du juger allerede før vi har møtes, er du ikke noe å satse på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.