Coronavirus i Norge:

Tomt for paracet? Her er alternativene

Er det vanskelig å få tak i Paracet finnes det andre legemidler.

ENORM PÅGANG: Apotekene har de siste ukene opplevd en enorm pågang fra kunder som kjøper Paracet og Ibux. Statens legemiddelverk anbefaler at man først og fremst bruker smertestillende medisiner med virkemiddelet paracetamol. Foto: NTB Scanpix
ENORM PÅGANG: Apotekene har de siste ukene opplevd en enorm pågang fra kunder som kjøper Paracet og Ibux. Statens legemiddelverk anbefaler at man først og fremst bruker smertestillende medisiner med virkemiddelet paracetamol. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Det var jo hamstring. Folk hentet mer fra apotekene enn de normalt behøver. Det var ikke mangel på medisiner, men grossistene fikk problemer med å få varene ut til apotekene, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, til Vi.no.

Ifølge Madsen har det vært en kolossal økning i salg av Paracet og Ibux de siste ukene i forbindelse med at coronaviruset kom til Norge.

Les også: Hjemmetrening som holder kroppen sterk

Grunnet hamstringen frykter legemiddelverket nå at det kan bli mangel på medisiner som inneholder virkestoffet paracetamol som blant annet finnes i Paracet, Pinex og Panodil.

– Vi er redd for at det skal skje. Derfor må vi sørge for en rettferdig fordeling, sier Madsen.

Alternativer til Paracet

17. mars bestemte Legemiddelverket at apotekene kun kan levere ut én pakke reseptfritt legemiddel om gangen. Dette for å sikre at alle får tak i de legemidlene de trenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.