Kvinnehelse

Tilrettelegging i arbeidslivet: - Vi later som om vi er fysisk like, men vi er jo ikke det

- Kvinnekroppen går gjennom fundamentale endringer som mannekroppen ikke gjør i samme grad, sier Aftenposten-kommentator Nazneen Khan-Østrem. Hun mener arbeidslivet må tilrettelegges slik at kvinner fortsatt kan yte selv om de sliter med overgangsalderen.

MER ÅPENHET: Nazneen Khan-Østrem mener vi må bli mer åpne om overgangsalderen og at kvinner som sliter med plager må møtes med forståelse fra arbeidsgivere. Foto: Kagge
MER ÅPENHET: Nazneen Khan-Østrem mener vi må bli mer åpne om overgangsalderen og at kvinner som sliter med plager må møtes med forståelse fra arbeidsgivere. Foto: Kagge Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det burde være sånn at du skal kunne si til arbeidsgiver at nå føler jeg meg redusert på grunn av overgangsalderen. Hvordan kan vi tilrettelegge slik at jeg kan yte? sier Nazneen Khan-Østrem, kommentator i Aftenposten, til Vi.no.

Nylig skrev hun en kommentar i Aftenposten om overgangsalderen, mangelen på åpenhet om den og hvordan den påvirker arbeidslivet. Hun viser blant annet til en britisk undersøkelse fra 2019 som slår fast at én million kvinner i Storbritannia har forlatt arbeidslivet på grunn av plager knyttet til overgangsalderen.

«Fungerer ikke kvinner optimalt på skolen eller arbeidsplassen, er det et tap for alle. Også økonomisk», skriver Khan-Østrem.

Sover ikke, men skal prestere som før

Vi.no har skrevet flere saker om kvinnens overgangsalder. Blant annet om hormonterapi og Nora som sov dårlig i åtte år. Nylig snakket Vi.no med Ida Westerhus som har skrevet om egne erfaringer i et innlegg i Adressa. I innlegget skriver hun blant annet om hvor vanskelig det er å prestere som vanlig i denne perioden av livet:

Jeg må bli kjent med meg selv på nytt. Og noe av det jeg synes er mest krevende er at mens dette står på, forventes det kvinner skal være og leve som vanlig. Selv om jeg ikke har sovet skikkelig på mange netter, har hetetokter, tunge tanker, kroppslige plager og tåkehode, så skal jeg opp å hoppe, gå på jobb, være på topp, levere og prestere som før.

Hvor skal det så starte? Skal arbeidsgiver ta initiativ til å snakke om overgangsalderen eller er det opp til kvinnen selv å snakke om det?

- Det blir litt rart hvis arbeidsgiver skal få overgangsalder inn i vedtektene, men det bør være kursing av HR-ansatte og mellomledere om temaet slik at arbeidstakere blir møtt med sympati hvis de kommer og forteller om plagene. Det er viktig at leder viser forståelse og omsorg, sier Khan-Østrem og føyer til:

- Arbeidslivsorganisasjonene og kanskje spesielt LO har et stort ansvar når det gjelder kvinner som jobber skift. Overgangsalderen kan være spesielt krevende for dem.

Og ja, hun mener kvinner må tørre å snakke om temaet.

- Da jeg var ungdom var mensen tabubelagt og noe man skulle være flau over. Slik er det også med overgangsalderen, det er noen som synes det er privat og at det er noe vi bare må kjempe oss gjennom, men noen har alvorlige plager og vi bør ikke kjenne på skam.

Unødvendige sykemeldinger?

Khan-Østrem stiller spørsmål ved hvor mange sykmeldinger som egentlig er knyttet til overgangsalderen.

- Kanskje det er flere kvinner som sykmelder seg uten at de hadde behøvd det? Kan det være at kvinner blir langtidssykmeldte fordi de ikke har noe arbeidsliv som kan tilrettelegge for dem? Kan det være derfor de går ned i stillinger?

For hvis kvinnen føler hun må gå ned i stillingsprosent så er det hun som betaler prisen i form av tapte pensjonspoeng.

- En kvinne som sliter med plager knyttet til overgangsalderen kan kanskje jobbe 100 prosent, men på en annen måte. Holdningen fra arbeidsgiver bør være å strekke seg så langt som mulig for å tilrettelegge for arbeidstakeren. De bør tenke at så lenge hun gjør jobben sin og det hun skal til tross for sine biologiske utfordringer, så bør det gå bra for en periode, sier Khan-Østrem.

Viktig, biologisk forskjell

Khan-Østrem påpeker at det å snakke om tilrettelegging for kvinner i arbeidslivet er en vanskelig balansegang fordi det kan skape holdninger om at kvinner ikke er like gode arbeidstakere som menn. Likevel må vi være mer bevisste på de fysiske forskjellene.

- Vi later som om vi er fysisk helt like, men vi er jo ikke det. I motsetning til en mannekropp skal en kvinnekropp blant annet også komme seg etter en fødsel. Det er en forestilling om at dette ordner seg. Det er noe med å forstå at kvinnekroppen går gjennom fundamentale endringer som mannekroppen ikke gjør i samme grad, sier hun og etterlyser at temaet frontes politisk i Norge.

- Jeg har ikke sett temaet frontet politisk her. Vi hører jo ikke kvinnelige politikere snakke om det. Ingen snakker om overgangsalderen. Erna Solberg snakker ikke om det. Vi skal liksom ikke skille oss ut med det biologiske maset, sier Khan-Østrem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.