Sykepleieren klarte ikke holde fysisk avstand:

– Til vanlig har jeg en intimgrense, men under corona er det blitt annerledes

Coronaviruset førte til at de mest sårbare blant oss ble isolert fra sine nærmeste. Da den ulykkelige pasienten trengte en klem, klarte ikke sykepleier Elisabeth Norheim Walderhaug lenger å holde fysisk avstand.

VIKTIG NÆRHET: - Jeg så hvor mye den klemmen betød for pasienten, forteller sykepleier Elisabeth Norheim Walderhaug. Foto: Privat
VIKTIG NÆRHET: - Jeg så hvor mye den klemmen betød for pasienten, forteller sykepleier Elisabeth Norheim Walderhaug. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– En av de eldre damene tok lett til tårene og gråt ofte. Hun var mye lei seg og så trist ut. Hun kunne ikke få besøk av pårørende på grunn av coronaviruset. Vi måtte følge rådene fra FHI, forteller sykepleier Elisabeth Norheim Walderhaug.

Walderhaug er en av mange sykepleiere og annet helsepersonell som har sterke historier fra den strengeste perioden med nedstenging: Da den eldre, kvinnelige pasienten søkte nærhet, klarte ikke Walderhaug lenger ta hensyn til enmetersregelen.

– Da jeg klemte henne begynte hun å gråte og hulke. Jeg skjønte hvor mye denne glemske damen trengte nærhet og hvor viktig nærheten fra de nærmeste er. Vi blir en del av deres familie. Å holde en meters avstand er umulig.

– Vi kan fylle et tomrom

Walderhaug understreker at sykepleierne aldri kan erstatte de pårørende.

– Men vi kan fylle et tomrom. Damen lyste opp etter klemmen. Nærhet har mye å si for den psykiske og fysiske helsa. Hennes pårørende syntes også at det var fint at jeg hadde klemt henne, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.