Coronavirus i Norge:

Ti gode ting coronakrisa har gitt oss

Dette håper vi å ta med oss videre når den nye normalen skal etableres.

Konserter er ikke lenger forbeholdt de som er på rett sted til rett tid. Her holder Sondre Lerche konsert fra sin egen stue på Facebooksiden Brakkesyke 2020. Sendingen har i skrivende stund nådd 89 000 seere. Foto: Skjermdump fra Brakkesyke 2020 på Facebook
Konserter er ikke lenger forbeholdt de som er på rett sted til rett tid. Her holder Sondre Lerche konsert fra sin egen stue på Facebooksiden Brakkesyke 2020. Sendingen har i skrivende stund nådd 89 000 seere. Foto: Skjermdump fra Brakkesyke 2020 på Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Det er så lett å se svart på det. Men i den nye hverdagen der vi alle sitter hver for oss, er det viktigere enn noen gang å finne lysglimt. Og hvis du bare leter, finnes det mange av dem. Her er bare noen av tingene vi håper å kunne ta med oss videre:

Les også: Kjendislegens grunner til corona-optimisme

1. Dugnadsånden. Vi nordmenn liker å tenke på oss sjøl som et dugnadsfolk. Vi trår solidarisk til for å hjelpe fellesskapet, og coronakrisa har fått fram det beste i mange. Allerede idet de første nordmennene ble satt i karantene, dukket det opp tilbud om nabohjelp på allerede eksisterende nabolagsgrupper på Facebook. Snart fulgte egne corona-hjelpesider opp, som for eksempel Coronaohjelp Bergen som fikk 7000 medlemmer på ett døgn. Apper der folk kan tilby eller få hjelp opplevde også en voldsom pågang. Man kan jo bli rørt av mindre. Jeg velger også å håpe at sidene kan få leve videre etter at akkurat denne krisa er avblåst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.