Sjalusi, trusler og systematisk ignorering:

Snakket ikke med kona på flere dager etter at hun ble budt opp til dans i et bryllup

De får jevnlig høre at de er dumme og mistenkes for utroskap. Ofre for psykisk mishandling får høyere sykelighet og høyere dødelighet.

- Å gå med en trussel hengende over seg over tid går ut over hormonbalansen. Nivået av kortisol og kolesterol øker i kroppen, noe som igjen kan føre til hjerteinfarkt. Immunforsvaret påvirkes. Man får høyere sykelighet og høyere dødelighet. Det er et folkehelseproblem, sier voldsforsker Astrid Sandmoe. Foto: Scanpix/Shutterstock
- Å gå med en trussel hengende over seg over tid går ut over hormonbalansen. Nivået av kortisol og kolesterol øker i kroppen, noe som igjen kan føre til hjerteinfarkt. Immunforsvaret påvirkes. Man får høyere sykelighet og høyere dødelighet. Det er et folkehelseproblem, sier voldsforsker Astrid Sandmoe. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Denne saken ble først publisert i november 2019.

(Vi.no): - Det er mye som tyder på at den psykiske volden over tid kan være like skadelig som fysisk vold. Å leve under et regime med sjalusi og trakassering gjør noe med alle fysiske prosesser i kroppen, sier Astrid Sandmoe, forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), til Vi.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer