- Å gå med en trussel hengende over seg over tid går ut over hormonbalansen. Nivået av kortisol og kolesterol øker i kroppen, noe som igjen kan føre til hjerteinfarkt. Immunforsvaret påvirkes. Man får høyere sykelighet og høyere dødelighet. Det er et folkehelseproblem, sier voldsforsker Astrid Sandmoe. Foto: Scanpix/Shutterstock
- Å gå med en trussel hengende over seg over tid går ut over hormonbalansen. Nivået av kortisol og kolesterol øker i kroppen, noe som igjen kan føre til hjerteinfarkt. Immunforsvaret påvirkes. Man får høyere sykelighet og høyere dødelighet. Det er et folkehelseproblem, sier voldsforsker Astrid Sandmoe. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer

Sjalusi, trusler og systematisk ignorering:

Snakket ikke med kona på flere dager etter at hun ble budt opp til dans i et bryllup

De får jevnlig høre at de er dumme og mistenkes for utroskap. Ofre for psykisk mishandling blir fysisk syke.

Publisert

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): - Det er mye som tyder på at den psykiske volden over tid kan være like skadelig som fysisk vold. Å leve under et regime med sjalusi og trakassering gjør noe med alle fysiske prosesser i kroppen, sier Astrid Sandmoe, forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), til Vi.no.

For å få tilgang må du være abonnent av Vi Over 60

Er du allerede abonnent? Da kan du trykke på lenken du har fått på e-post eller SMS. Har du Vi Pluss-abonnement kan du bare logge inn øverst på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.