Farlig morgenkåpe

- Slutt å bruke den umiddelbart

- For din egen sikkerhet - slutt umiddelbart å bruke morgenkåpen, oppfordrer Kappahl. Morgenkåpen tilbakekalles på grunn av brannfare.

BRANNFARLIG: Kappahl tilbakekaller denne morgenkåpen på grunn av brannfare. Foto: Kappahl
BRANNFARLIG: Kappahl tilbakekaller denne morgenkåpen på grunn av brannfare. Foto: Kappahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er to kunder som har opplevd at morgenkåpen brenner lett om den antennes, noe som har resultert i en materialskade på selve morgenkåpen, men heldigvis ingen personskader, sier Ingrid Melnes, markedssjef i Kappahl, til Vi.no.

Kappahl har nå gått ut med en tilbakekalling på morgenkåpen det gjelder. Der skriver de at morgenkåpen ikke oppfyller Kappahls brannkrav.

- Dersom morgenkåpen tar fyr, brenner den raskt, skriver de i tilbakekallingen.

Saken er også omtalt på nettsiden Farligeprodukter.no, som er en offentlig tjeneste med oversikt over alle mulige tilbakekallinger av produkter som omsettes i Norge. Der skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap:

«Produktet er ikke brannsikkert. Frottékåpen oppfyller ikke brennbarhetsstandarden, noe som utgjør en risiko for brannskader.»

760 brannfarlige morgenkåper

Melnes forteller at det er solgt totalt 760 stykk av denne morgenkåpen i tidsrommet august 2021 – mars 2022.

Dersom du har en slik, oppfordres du til å slutte å bruke den - og å levere den tilbake til butikken. Du trenger ikke kvittering for å få levert den tilbake - og du vil få full refusjon av kjøpesummen. Dersom du har problemer med å få levert den tilbake i butikk, oppfordres du til å kontakte kundeservice hos Kappahl.

SKJØTELEDNING: Lange skjøteledninger kan utgjøre brannfare. Langvarig tilkobling av strømkrevende utstyr anbefales heller ikke. Foto: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Kappahl forsøker å nå de det gjelder ved å legge ut informasjon på nettsiden sin.

- Vi har i tillegg sendt ut en SMS til de medlemmene vi har i kundeklubben som vi kunne knytte opp mot et kjøp av den aktuelle morgenkåpen, sier Melnes.

Brennbarhetsstandard

I tilbakekallingen refererer de til at morgenkåpen ikke oppfyller brennbarhetsstandarden. Men hva betyr det?

- Morgenkåpen har blitt testet ut ifra brennbarhetsstandarden ASTM D1230 og lever dessverre ikke opp til kravet i standarden, svarer Melnes.

Brennbarhetsstandandarden handler om antennelighet og forbrenningsegenskaper hos materialer og produkter.

- Hvordan ble dette oppdaget – og hva gjør dere for at dette ikke skal skje igjen?

- Etter at vi fikk kjennskap til at morgenkåpen ikke lever opp til brennbarhetsstandarden ble salget av den stoppet umiddelbart. Vi er så klart veldig lei oss for at morgenkåpen har sluppet gjennom våre sikkerhets- og kvalitetstester og vi holder nå på med å undersøke hvordan dette har skjedd og skjerpet våre testrutiner hos den aktuelle leverandøren, sier Melnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.