Framtidas aldringsmedisin:

Slik kan vi leve 30 år lenger

Forsker mener vi er for negative til metoder for å bremse aldring. Er det etisk forsvarlig å ikke tilby muligheten til et langt og sunt liv?

NYTT BLOD: Ungt blod selges allerede på svartebørsen i USA. - Dyreforsøk viser at eldre mus som blir koblet på samme blodomløp som yngre mus, får økt vitalitet. Det er selvsagt ikke bærekraftig å innføre behandling med ekte menneskeblod, men vi kan fremstille det kunstig, sier forsker Sigrid Bratlie.
NYTT BLOD: Ungt blod selges allerede på svartebørsen i USA. - Dyreforsøk viser at eldre mus som blir koblet på samme blodomløp som yngre mus, får økt vitalitet. Det er selvsagt ikke bærekraftig å innføre behandling med ekte menneskeblod, men vi kan fremstille det kunstig, sier forsker Sigrid Bratlie. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen ble første gang publisert i september 2020.

Med jevne mellomrom dukker det opp spådommer om at mennesker kan bli udødelige. Noen av dem drister seg til og med til å tidfeste når dette kan skje. Innen 2050, er futuristen Ian Pearsons spådom. Han har ikke nødvendigvis støtte blant norske forskere.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.