Framtidas aldringsmedisin:

Slik kan vi leve 30 år lenger

Forsker mener vi er for negative til metoder for å bremse aldring. Er det etisk forsvarlig å ikke tilby muligheten til et langt og sunt liv?

NYTT BLOD: Ungt blod selges allerede på svartebørsen i USA. - Dyreforsøk viser at eldre mus som blir koblet på samme blodomløp som yngre mus, får økt vitalitet. Det er selvsagt ikke bærekraftig å innføre behandling med ekte menneskeblod, men vi kan fremstille det kunstig, sier forsker Sigrid Bratlie.
NYTT BLOD: Ungt blod selges allerede på svartebørsen i USA. - Dyreforsøk viser at eldre mus som blir koblet på samme blodomløp som yngre mus, får økt vitalitet. Det er selvsagt ikke bærekraftig å innføre behandling med ekte menneskeblod, men vi kan fremstille det kunstig, sier forsker Sigrid Bratlie. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen ble første gang publisert i september 2020.

Med jevne mellomrom dukker det opp spådommer om at mennesker kan bli udødelige. Noen av dem drister seg til og med til å tidfeste når dette kan skje. Innen 2050, er futuristen Ian Pearsons spådom. Han har ikke nødvendigvis støtte blant norske forskere.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer