Coronavirus i Norge:

Slik blir det å besøke sykehjem: - Det kommer til å være tøft

Endelig gjenåpnes sykehjemmene gradvis for besøkende. Det er på høy tid, mener både sykehjemsleger og kommuneleger.

ISOLERT: De eldste er blitt isolert etter at coronaviruset kom til Norge. Isolasjon kan ha store konsekvenser for helsa. Foto: Frank May/NTB Scanpix
ISOLERT: De eldste er blitt isolert etter at coronaviruset kom til Norge. Isolasjon kan ha store konsekvenser for helsa. Foto: Frank May/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi vet at sosial isolasjon og ensomhet kan gi økt risiko for andre alvorlige fysiske og psykiske plager og sykdommer. Derfor må vi finne måter å løse besøk, sosial kontakt og aktivitet i hverdagen og beskyttelse mot smitte på også for disse gruppene, sier Frøydis Høyem, statssekretær ved Helse- og omsorgsdepartementet, til Vi.no.

Under regjeringens pressekonferanse mandag uttrykte helseminister Bent Høie at besøksforbudet i forbindelse med coronaviruset var blitt praktisert for strengt ved flere sykehjem. Mange har ikke kunnet besøke sine nærmeste på lang tid.

Han understreket at det er mulig å legge til rette for besøk ved sykehjemmene.

Helsemyndighetene er nå i gang med en besøksveileder for sykehjemmene og andre helseinstitusjoner.

I Helsedirektoratets Vurdering av besøksstans og sosial isolering under covid-19 pandemien står det: «Det er uheldig, og kan være uforsvarlig, å isolere beboere og pasienter fra sosial kontakt med sine nærmeste over lang tid».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.