Medisin mot cystisk fibrose

Sier ja til fire medisiner mot CF

Beslutningsforum sa denne uken ja til innføring av fire legemidler til behandling av cystisk fibrose, deriblant den mye omtalte medisinen Kaftrio.

MEDISINER MOT CF: Fire nye medisiner vil fra 1. juni i år kunne tas i bruk av pasienter med cystisk fibrose. Illustrasjonsfoto: NTB
MEDISINER MOT CF: Fire nye medisiner vil fra 1. juni i år kunne tas i bruk av pasienter med cystisk fibrose. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Beslutningsforum vedtok mandag denne uken at fire nye medisiner til bruk mot cystisk fibrose skal tas i bruk.

Beslutningsforum består av de administrerende direktørene i de fire regionale helseforetakene, og fatter felles beslutninger om innføring av nye undersøkelses- og behandlingsmetoder i spesialisthelsetjenesten.

Avtalen innebærer at behandlingen er tilgjengelig for pasienter fra 1. juni 2022, og gjelder fire såkalt CFTR-modulerende behandlinger fra legemiddelselskapet Vertex.

Nye medisiner mot cystisk fibrose

En av de fire medisinene som dermed blir tilgjengelig for de med cystisk fibrose i Norge, er Kaftrio.

- Beslutningsforum godkjente Kaftrio i dagens møte. Kaftrio er dermed klar for pasientene fra 1. juni i år. Dette er en gledens dag, og vi er så glade for at norske CF-pasienter endelig får den livsendrende og livreddende medisinen de har ventet så lenge på, uttalte Ellen Damhaug Scheel, daglig leder i CF-foreningen på deres nettsider mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.