Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Årets rapport om utviklingen i norsk kosthold fra Helsedirektoratet som ble publisert torsdag, er ikke positiv lesning. Til tross for noen positive endringer i kostholdet i 2020 har ikke trenden fortsatt i 2021.
Kort oppsummert spiser vi for lite grønnsaker, frukt, bær, grove kornvarer og fisk, og vi får i oss for mye mettet fett, sukker og salt og for lite kostfiber.
– Det er en lite lystig rapport i år. Den eneste positive tingen er at forbruket av frukt og bær har gått noe opp, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet til Aftenposten.
De eldste spiser mest fisk
Ønsket om at befolkningen skal velge fisk fremfor kjøtt til middag, har ikke blitt oppfylt, viser Helsedirektoratets rapport. Antall fiskemiddager har nemlig gått ned innen samtlige aldersgrupper. De som oftest spiste fisk til middag i 2021 var kvinner, de over 60 år, de med lang utdanning og de som bor i Nord-Norge.
Men selv om de over 60 spiser fisk til middag oftest, gjør også denne aldersgruppen det sjeldnere sammenlignet med i 2013.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.