Salmonella

Salmonellautbrudd: Mange sykehusinnleggelser og ukjent smittekilde

Et pågående utbrudd av Salmonella har ført til mange sykehusinnleggelser. Smittekilden er foreløpig ukjent, men FHI antar det kommer fra en matvare som er distribuert over hele landet.

SALMONELLAUTBRUDD: Det er startet etterforsking etter et salmonellautbrudd med ukjent smittekilde. Oftest er smittekildene kjøttprodukter, særlig svin- og fjørfekjøtt, men også egg, eggprodukter, melkeprodukter som er upasteuriserte eller melkepulver, skalldyr, forurensede grønnsaker og krydder. Foto: NTB/Shutterstock
SALMONELLAUTBRUDD: Det er startet etterforsking etter et salmonellautbrudd med ukjent smittekilde. Oftest er smittekildene kjøttprodukter, særlig svin- og fjørfekjøtt, men også egg, eggprodukter, melkeprodukter som er upasteuriserte eller melkepulver, skalldyr, forurensede grønnsaker og krydder. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Utbrudd av Salmonella er uvanlig i Norge - men nå varsler FHI om et pågående utbrudd som har ført til uvanlig mange sykehusinnleggelser.

- Folkehelseinstituttet har oppdaget et utbrudd som er forårsaket av mage-tarmbakterien Salmonella Blockley. Så langt er det påvist smitte hos 16 personer bosatt i flere fylker i Norge, skriver FHI i en pressemelding.

Salmonella Blockley er sjelden i Europa. Den er tidligere påvist i Norge, men da kun som enkelttilfeller.

Ifølge FHI, er antallet personer innlagt på sykehus i dette utbruddet høyt.

De understreker samtidig at de ikke har noen indikasjon på at denne salmonellavarianten gir mer alvorlig sykdom enn andre salmonellavarianter.

- Dette er sannsynligvis heller et uttrykk for at det er tilfellene som blir innlagt på sykehus som blir oppdaget og at de med mildere infeksjon ikke oppsøker lege. Salmonellainfeksjon er vanligvis selvbegrensende og går over av seg selv uten behandling, sier Lange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.