Alkoholforbruk blant eldre

Så mye dårligere tåler kroppen alkohol når du blir eldre

Kroppen tåler mindre alkohol med alderen og et forhøyet alkoholforbruk kan gjøre skade. Og det er ikke mange glass i uka som utgjør «mye» alkohol for aldersgruppen, ifølge ekspertene.

ALKOHOLFORBRUK: Er du godt voksen kan flere glass vin eller annen alkohol på samme dag være problematisk. Les mer om hvorfor i artikkelen. Foto: NTB
ALKOHOLFORBRUK: Er du godt voksen kan flere glass vin eller annen alkohol på samme dag være problematisk. Les mer om hvorfor i artikkelen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Visste du at for mye alkohol i godt voksen alder i verste fall kan gi alvorlige helsekonsekvenser?

Anne-S. Helvik, som er seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og professor ved Fakultet for medisin og helsevitenskap på NTNU, har sett nærmere på alkoholbruk blant eldre - og hvilke konsekvenser et forhøyet alkoholbruk kan gi.

Både Helvik og FHI bekrefter at selv en relativt liten alkoholmengde ukentlig kan være problematisk etter fylte 65 år.

Eldre har lavere alkoholtoleranse

Helvik har sammenstilt publiserte studier og artikler der alkoholbruk blant eldre i Norge har vært i fokus. Her kommer det blant annet frem at alkoholmengden eldre over 65 år får i seg bør være relativt liten daglig eller ukentlig, om den ikke skal gi helseskader i en eller annen form.

Dette skyldes blant annet at eldre har lavere alkoholtoleranse.

I denne artikkelen fra 2020 forklarer Helvik dette nærmere:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.