10 000 skritt om dagen

Så få skritt om dagen gir helsegevinst

For de som syns det å gå 10 000 skritt om dagen er uoverkommelig, kan denne studien være godt nytt. Den slår fast at helsegevinsten ved å gå slår inn lenge før.

HVOR MANGE SKRITT OM DAGEN? Selv om helsegevinstene øker med antall skritt om dagen, slår denne studien fast at du får god effekt allerede ved 4000 skritt daglig. Foto: NTB
HVOR MANGE SKRITT OM DAGEN? Selv om helsegevinstene øker med antall skritt om dagen, slår denne studien fast at du får god effekt allerede ved 4000 skritt daglig. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En ny, polsk studie slår fast at man får mange positive helseeffekter hvis man går 4000 skritt om dagen, skriver Washington Post. Studien er en analyse av i alt 17 studier på temaet.

Mange helsegevinster ved å gå

Går du minst 4000 skritt om dagen faller risikoen for å dø uansett årsak, skriver Washington Post.

Syns du det å gå nok hver dag er en utfordring, kan det være nyttig å huske på at du allerede ved 4000 skritt får en betydelig helsegevinst - og at du altså ikke trenger å nå 10 000 skritt, slik mange tenker skal være målet.

Dersom du derimot klarer å gå lenger enn 4000 skritt daglig, slår den samme studien fast at for hvert 1000 skritt ekstra per dag synker dødelighetsrisikoen ytterligere med 15 prosent.

All aktivitet teller

Professor Banach uttaler overfor Washington Post at han håper deres funn vil gi håp til de som syns det er vanskelig å gå så mye som 10 000 skritt hver dag. Og det er kanskje et poeng med tanke på at den fysiske aktiviteten blant verdens befolkning gikk ned under pandemien, og i februar 2022 fortsatt var lavere enn før pandemien startet, skriver Washington Post.

At det uansett er lurt å gå - uansett antall skritt - har lege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle påpekt overfor Vi.nos lesere tidligere:

- For veldig mange nordmenn vil femten til tjue minutter gange om dagen gi en formidabel helsegevinst sammenlignet med det å holde seg i ro. Går du i tillegg i motbakke, kan du bli vel så sliten som når du løper på flatmark, uttalte Hjelle i fjor.

Les mer om hvorfor det å gå er så viktig i dette intervjuet med Ole Petter Hjelle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.