Prinsesse Märtha Louise:

Roses for åpenhet: – Beundringsverdig

Prinsesse Märtha Louise snakker åpent om overgangsalderen. – Fantastisk at hun deler dette med det norske folk, sier gynekolog.

FOKUS PÅ KVINNEHELSE: Prinsesse Märtha Louise mener vi må snakke mer om overgangsalderen. - Alt vi kvinner går gjennom, er skambelagt. Foto: Robin Utrecht Abacapress.com NTB
FOKUS PÅ KVINNEHELSE: Prinsesse Märtha Louise mener vi må snakke mer om overgangsalderen. - Alt vi kvinner går gjennom, er skambelagt. Foto: Robin Utrecht Abacapress.com NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I et intervju med VG torsdag snakket prinsesse Märtha Louise (49) om et tema hun mener det snakkes altfor lite om. Hun mener vi har en stor jobb å gjøre når det kommer til å snakke om overgangsalderen, en periode alle kvinner må gjennom i løpet av livet.

– Alt vi kvinner går gjennom, er skambelagt. Jeg blir så opprørt på egne og andres vegne, sier hun til avisa. Märtha etterlyser mer åpenhet og kunnskap om muligheter for å gjøre en potensielt vanskelig overgangsalder bedre for kvinner.

Helena Enger, gynekolog ved Volvat og forfatter av boka «Hetetokter og kalde fakta», som handler om hvordan plager i overgangsalderen kan løses, roser prinsessen for åpenheten.

– Det er beundringsverdig at alle mennesker som har en stemme i det offentlige forteller om solsider ved livet og også det som er vanskelig. Det er fantastisk at hun deler dette med det norske folk, sier Enger.

Kan gå ut over psykisk og fysisk helse

Enger mener åpenhet er viktig for at kvinner skal få vite hva som kan gjøre en vanskelig periode lettere. Hun forteller at litt over 33 prosent får det veldig ille gjennom overgangsalderen, 33 prosent får en lett periode mens 33 prosent har moderate plager. Overgangsalderen varer i rundt sju år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.