Overgangsalder

Rod Stewart om konas overgangsalder: - Det var skremmende

Da Penny Lancaster (50) kom i overgangsalderen gjorde ektemannen Rod Stewart alt han kunne for å støtte henne.

ÅPEN OM HORMONFORANDRINGER: Penny Lancaster (50) og Rod Stewart (76) har alltid snakket om alt. Det var til god hjelp da Lancaster kom i overgangsalderen. Foto: NTB
ÅPEN OM HORMONFORANDRINGER: Penny Lancaster (50) og Rod Stewart (76) har alltid snakket om alt. Det var til god hjelp da Lancaster kom i overgangsalderen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det var skremmende. Plutselig var hun ikke den samme personen jeg giftet meg med, sier Rod Stewart (76) om da kona Penny Lancaster (50) kom i overgangsalderen.

Det var i det britiske talkshowet Loose Women at Stewart og kona Penny Lancaster fortalte om utfordringene de måtte gjennom.

Mens coronaviruset herjet som verst og hele verden var i lockdown skulle Lancaster oppleve at tida i hjemmet skulle bli ekstra tung. Hun fikk de første symptomene på overgangsalderen. Kroppstemperaturen føk opp og ned. Hun vekslet mellom svettetokter og det å fryse. I tillegg fikk hun humørsvingninger og opplevde at hun gikk opp i vekt.

- Jeg måtte bare lytte

I tv-programmet forteller hun at det gikk så langt at en av de tøffeste dagene endte med at hun kastet middagen gjennom kjøkkenet.

- Jeg bare skrek og brast ut i tårer. Guttene kom og klemte meg. Rod sa: «Mamma må få litt tid nå», forteller Lancaster.

Ulrika Hägerstrand (50) gikk i mange år med en enrom cyste i magen, uten å få hjelp. Vis mer

Stewart googlet og leste alt han kom over om overgangsalderen for å kunne støtte kona på best mulig måte.

- Hun var i en så sårbar situasjon. Jeg måtte bare lytte og lære og være klar til å takle kasseroller som kunne bli komme flyvende på kjøkkenet, forteller han.

Åpen om hormonendringene

- Rod og jeg har et veldig nært forhold og er åpne om alt mulig. Jeg har pleid å være åpen med ham om hvordan jeg føler meg i tida før jeg får menstruasjon. Har jeg følt meg nedbrutt eller lei meg har jeg sagt: «Kjære, gi meg litt alenetid i dag, jeg er inne i den perioden i måneden», forteller Lancaster.

Hun var også åpen til familien om hormonendringene hun opplevde da hun kom i overgangsalderen og forteller at hun fikk god støtte og forståelse fra både ektemannen og deres to sønner Alastair (15) og Aiden (10).

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.